Burgeri, pizza ili kineska kuhinja? Imamo vodič za vina koja najbolje pristaju uz hranu iz dostave

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Volimo popiti dobru čašu vina poslije ukusnog obroka, a ti?
  • A jesi li znala da ovaj ritual možeš prakticirati i uz hranu koju najčešće naručuješ iz restorana poput pizze, burgera, kineske hrane, meksičkih jela…
  • Potrebno je samo odabrati odgovarajuću sortu, a u tome su savjetima pomogli priznati somelijeri

Ne postoji niti jedna gastro avantura koja neće bolje prijati uz kapljicu dobrog vina. Ipak, dok smo sigurni kako će uz bijelu ribu odlično pristajati bijelo vino, a da složenosti jela od crvenog mesa najbolje odgovara upravo crveno vino, pitamo se što će najbolje oplemeniti hranu koju, pokazuju statistike, sve više naručujemo iz restorana

Nema razloga da pizze, kinesku hranu, meksička jela, burgere ili pohanu piletinu ne oplemenimo omiljenim pićem. Ako ne znaš koju vrstu vina izabrati možeš se poslužiti savjetima nekih od priznatih somelijera  koji su za neke od najčešće naručivanih jela izdvojili savršeno odgovarajuće kapljice.  

Tvoje zdravlje Pogledaj što se događa tvom tijelu ako svaku večer popiješ čašu vina

Pizza

Mnogima je pizza u vrhu najdražih jela, a ugodni gastro doživljaj može se još više pojačati i uz kapljicu dobrog crnog Pinota. Pjenušavo vino također izbor kojim nećeš pogriješiti, a da ga je dobro imati u hladnjaku govori i činjenica da se ova vrsta vina odlično sljubljuje s mnogim vegetarijanskim jelima i prženom hranom te izvrsno balansira začinjene zalogaje. Možeš se odlučiti za crno vino Lambrusco koje se slaže s topljenim sirom, umakom od rajčice i mesnim dodacima na pizzi. Ovom talijanskom specijalitetu izvrsno će pristajati i jedno od ponajboljih crnih talijanskih vina, Barolo, koji će doživljaj osvježiti voćnim notama. 

Meksička hrana

Chardonnay se kao teksturirano bijelo vino pokazuje izvrsnim odgovorom na izazovna začinjena meksička jela. Pinot crni također će se odlično sljubiti s okusom salse, ali i ljubiteljice šampanjca mogu se nagraditi pokojom čašom i tako donijeti svježinu začinjenim i dimljenim okusima. 

Pohana piletina

Jedno od najpopularnijih vina Rose, izvrsno će prisjesti nakon ukusne pohane piletine i pripremiti nepce za sljedeći hrskavi zalogaj. Isti učinak možeš postići i uz pomoć Chardonnaya

Life&style Možeš se prijaviti za kušanje vrhunskog vina i uz to još i zaraditi 6700 kuna. Ne treba ti iskustvo...

Kineska hrana

Pitoma narav Chablisa, jedno od najpoznatijih francuskih bijelih vina, izvrsno će se odgovarati orijentalnim okusima azijske kuhinje. Kremasta struktura i pomalo orašast okusi naizgled brzinski obrok mogu pretvoriti u pravu gozbu. Okusu kineske hrane odlično će komplementirati i Rose. 

Burgeri

Beaujolais Nouveau, odnosno kako mu tepaju jedno od najboljih mladih vina na svijetu podrijetlom iz Francuske, savršeno će nadopuniti okus sočnog mesa i dimljenih nota. Crni Grenache također bi ritala jedenja burgera mogao podignuti na novu razinu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr