Brzi uskrsni recept: Slatki zečevi od lisnatog tijesta će ti ispasti savršeno

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Bez obzira kakvi su ti planovi za Uskrs, ovi slatki zečevi od lisnatog tijesta definitivno će se pojesti u trenu
  • Naime, rajskog su okusa i brzo se spravljaju 
  • Donosimo ti recept za zečeve od lisnatog tijesta 

Ove lijepe zečeve od lisnatog tijesta možeš napraviti u kratkom roku od samo pet jednostavnih sastojaka! Savršeni su desert za uskrsni stol. Bez obzira očekuješ li posjet roditelja ili braće i sestara ili pak jednostavno slaviš sama s obitelji: ove ukusne i slatke zečeve zasigurno će svi obožavati!

Life&style Baileys čokoladna jaja posuta zlatnim prahom bit će ti najdraži uskršnji desert! Ako ih uspiješ pronaći

Sastojci

• 1 lisnato tijesto

• 1 žlica mlijeka

• 1 jaje

• malo čokoladne kreme za nadjev

• šećer u ledu za posipavanje

Nova uskršnja poslastica zapalila internet - džin tonik uskršnja jaja uljepšat će nam Uskrs

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje). Napuni vatrostalnu posudu vodom i stavi je na dno pećnice. Zatim obloži lim za pečenje papirom za pečenje.

2. Izvaljaj lisnato tijesto na radnoj površini i obilno premaži čokoladnom kremom. Zatim preklopi na pola i lagano pritisni tako da čokoladna krema bude u sredini.

Life&style Recept za uskršnji stol: kolač od mrkve baš će prijati nakon šunkice, luka i jaja

3. S pomoću kalupa u obliku zečeva izreži zečeve tako da oprezno kreneš od ruba. Tijesto koje je ostalo može se jednostavno ispeći sa zečevima, odnosno ništa se ne smije baciti.

4. Sada stavi zečeve na lim za pečenje. Razmuti jaje u mlijeku. Premaži time zečeve. Peci do zlatnožute boje (oko 10 minuta). Zatim ostavi da se ohlade pa pospi šećerom u prahu.

Savjet: naravno, možeš koristiti i druge kalupe za kolačiće. Zgodna su i jaja, pilići, ovce ili cvijeće.

Posjeti Miss7.24sata.hr