Brzi savjeti za čišćenje i pospremanje stana za sve one kojima je to mrska zadaća

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Baš nisi oduševljena kad moraš čistiti stan od prašine? 
  • Često si očajna kad u zadnji tren moraš pospremiti stan? 
  • Bez brige, nisi jedina! Ovi tikovi će ti pomoći u nuždi

Pospremanje sobe – kao djeca smo to radile u rekordnom vremenu. Jednostavno smo sve ugurale u ormar ili ispod kreveta i sretno viknule: „Mamaaa, gotova sam!“ Jedini problem? Ako netko pospremi u pet minuta kaotično bojno polje, može računati na to da će mama biti razočarana, da će se otvoriti vrata ormara te ispasti igračke… Danas smo odrasle i sve radimo puno lukavije. U krajnjoj liniji, iz pogrešaka se uči – sada se više ne damo uhvatiti! 

SOS kutija 

Neočekivano su ti se najavili gosti i stižu za desetak minuta? To nije razlog da počneš šiziti ako ti je stan u kaosu. Jednostavno nabavi SOS kutiju u koju ćeš na brzinu ubaciti sve stvari koje nemaju što raditi u dnevnoj sobi. P.S. Nemoj samo zaboraviti povremeno pospremiti tu kutiju kako bi opet bila spremna za sljedeći neočekivani posjet. 

via GIPHY

Naši mali heroji 

Ne mislimo na djecu, nego na pomagače pri čišćenju koji su nadasve učinkoviti i uštede nam puno vremena. Na primjer, krpe od mikrovlakana. S jednim potezom će očistiti svaku površinu. Ili posebne krpe za prašinu koji će regale i police osloboditi prašine. Nemaš vremena (ili volje) usisati i oprati pod? Posebne vlažne krpe za pod brzo će pokupiti prljavštinu i dlake te će ostaviti i ugodan miris. Kad smo već kod mirisa…

Kod kuće Vrijedi isprobati! S ovim jednominutnim pravilom će tvoj stan uvijek biti pospremljen i čist

Sve je svježe?

Iskoristit ćemo psihologiju. Naime, ako soba svježe miriše, automatski se čini da je čišća (nego što to doista jest). Sve je u glavi. Sprej za prostorije, difuzer i mirisne svijeće spasit će te u nuždi. 

via GIPHY

Trik s lavorom 

Kad treba svladati kaos, onda pomaže sljedeći trik: idi s lavorom u ruci od sobe do sobe i sve što nije na svom mjestu neka završi u lavoru. A onda, kad uđeš u sobu gdje je određenim stvarima mjesto – pospremiš ih. To će te spasiti od nepotrebnog hodakanja po raznim prostorijama kuće, odnosno uštedjet će ti puno vremena. 

Ako ćemo sada nakratko biti iskrene prema sebi, priznat ćemo da naš stan ne mora uvijek biti klinički čist. Nećemo pregledavati svaku površinu u kuhinji naše prijateljice ili joj gledati ispod kreveta. Zato i kad nije sve sto posto čisto: budi cool!   

via GIPHY

Life&style Nakon ovakvog pospremanja svi će te pitati kako si postigla da tvoj mali dom izgleda kao palača

Posjeti Miss7.24sata.hr