Mmm... Brzi kolačići od kokosa za koje trebaš samo tri sastojka
- Ako rado jedeš kolače dok piješ kavu, a ne voliš dugo stajati u kuhinji dok ih spravljaš, onda je ovaj recept idealan za tebe
- Ovi suhi kolačići od kokosa vrlo su jednostavni
- Za njihovu izradu potrebna su ti samo tri sastojka
Ispijanje kave u dobroj i opuštenoj atmosferi uobičajeni je ritual među Hrvatima. I dok Talijani preferiraju espresso "s nogu", Hrvati šalicu svog omiljenog napitka najčešće pijuckaju dugo u društvu prijatelja, obitelji ili kolega, a pritom vole pojesti i nešto slatko - komad torte ili kolač. Postoji mnoštvo recepata za kolače koji se savršeno stapaju s bogatim okusima kave, a među najpopularnijima svakako su suhi sitni kolačići.
Jesi li znala da u Njemačkoj i Austriji stoljećima postoji "Kaffe und Kuchen", točnije tradicija okupljanja prijatelja i obitelji u kavanama ili domovima uz ugodno druženje tijekom kojeg se pije kava i jedu kolači?
Upravo ovaj lagani i brzi recept za suhe kolačiće s kokosom mogao bi ti postati jedan od omiljenih. A kad ti kažemo da se pravi od samo tri sastojka, odmah ćeš ga poželjeti na svom stolu. Recept otkrij u nastavku i već danas svojim ukućanima posluži ovaj slasni desert uz šalicu omiljene kave. Za pripremu i pečenje trebat će ti tek 20 minuta.
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 200 g šećera
- 250 g kokosa
Postupak pripreme:
- Zagrij pećnicu na 180°C.
- Odvoji bjelanjke od žumanjaka, a potom ih istuci u čvrsti snijeg.
- Polako dodaj šećer i nastavi miješati sve dok se šećer ne otopi.
- Dodaj kokos i kratko izmiksaj. Po želji možeš dodati aromu vanilije ili jedan vanilin šećer.
- Jednoličnu smjesu stavi u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i oblikuj tzv. puslice. Osim slastičarske vrećice možeš koristiti i grabilicu za sladoled i napraviti okrugle oblike.
- Puslice posloži na posudu za pečenje obloženu masnim papirom i peci ih 12-15 minuta dok ne porumene.
Čak i ako nisi ljubiteljica kokosa - ne brini se! Ovaj recept možeš modificirati i umjesto kokosa dodati sjeckane orahe. Postupak je isti - u čvrsti snijeg od četiri bjelanjka dodaj 200 g šećera, a potom umiješaj 250 g sjeckanih oraha.
Uz ove ukusne kolačiće ne zaboravi napraviti šalicu Franck Jubilarne kave, poznate i kao Ciglica, čiji se bogat i uravnotežen okus jako dobro slaže uz ove keksiće. Osim klasičnog Jubilarna Original okusa, možeš isprobati i Franck Jubilarnu Intense te Jubilarnu Sensual kavu, koje se razlikuju po intenzitetu okusa. Za jutro ti preporučujemo Jubilarnu Intense, moćnu kavu čiji okus daje energiju i budi sva osjetila. Riječ je o savršenoj mješavini kava arabica i robusta uz prirodno prisutne note tamne čokolade i arome slatkastih začina.
Za opuštanje i poslijepodnevni odmor odaberi Jubilarnu Sensual, kavu baršunasta okusa i čarobna mirisa, koja je zbog svoje nježne arome idealna za konzumaciju tijekom cijelog dana. Koju god kavu odabrala, jedno je sigurno - ovi ukusni kolačići od kokosa ili oraha odlično će se stopiti s bogatim okusom ovog moćnog napitka.
Savjet:
Konzumacija kave s orašastim plodovima izvrsna je kombinacija. Naime, orašasti su plodovi zbog visokog udjela esencijalnih masnih kiselina te vitamina i minerala važni za pravilan rad srca, dok kava sadrži kofein - stimulans koji nas razbuđuje i pruža nam ponekad tako nužnu energiju kada nam se dan čini prekratak za sve obaveze - a to vrijedi i za puno nas koji ovo vrijeme radimo od kuće.
Kako bi svoj ritual pijenja kave uz desert učinila dobrom navikom, savjetujemo ti da u svaki kolačić ubaciš badem ili orah. Postupak je sljedeći: na masni papir stavi badem ili (orah), a potom dodaj pripremljenu smjesu od bjelanjaka, šećera i kokosa (ili oraha) te sve stavi u pećnicu.
Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7