Brza uskrsna pletenica bez kvasca: slastica kojom ćeš zadiviti ukućane u nedjeljno jutro

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Spravljanje klasične uskršnje pletenice oduzima ti previše vremena?
  • Bez brige, imamo rješenje za to! 
  • Ovaj recept uspjet će ti u tren oka, nema kvasca, a po okusu je istovjetan originalu 

Slatka uskrsna pletenica često je dio uskrsnog stola - po okusu je zapravo slična tradicionalnoj pinci. Međutim, kao i za pripemanje pince, tako i za klasičnu varijantu uskrsne pletenice obično treba dosta vremena jer je za nju potreban kvasac, pa se tijesto mora dizati, pa se još malo treba dizati.... Ali, to nije slučaj i kod ovog jednostavnog recepta: bez puno truda i kvasca, uskršnja pletenica uspijeva u trenu, a jednako je sočna i ukusna kao i tradicionalno uskrsno pecivo. Zabavi se pečenjem i uživaj u njoj!

Life&style Brzi uskrsni recept: Slatki zečevi od lisnatog tijesta će ti ispasti savršeno

Sastojci:

• 450 g brašna

• 100 g šećera

• 250 g malomasnog svježeg sira

• 90 ml mlaćenice

• 1 ½ pakiranja praška za pecivo

• 100 ml biljnog ulja

• 2 žlice ekstrakta vanilije

• 1 žlica kore od limuna

• 1 prstohvat soli

Dodatno

• 1 žumance

• 2 žlice mlijeka

• listići badema

Neobičan uskrsni recept: Hoćeš li se odvažiti pripremiti Monkey bread, ukusni kruh s cimetom i šećerom?

Priprema

1. Stavi u posudu sir, mlaćenicu i ulje. Zatim dodaj šećer, koru od limuna, ekstrakt vanilije i prstohvat soli pa sve zajedno kratko promiješaj.

2. Pomiješaj brašno i prašak za pecivo u posudi, a zatim prosij preko smjese sa sirom. Zatim zamijesi to oblikuj kuglu od tijesta.

3. Zagrij pećnicu na 185 stupnjeva (gore/dolje). Raspodijeli tijesto na tri jednaka dijela pa izvaljaj svaki dio na komad duljine otprilike 40-45 centimetara.

4. Ispleti pletenicu od tri komada tijesta, a zatim je stavi na lim obložen papirom za pečenje.

5. Peci pletenicu na srednjoj rešetki oko 15 minuta. Zatim razmuti mlijeko i žumance te premaži time pletenicu. Po pletenici ravnomjerno rasporedi listiće badema te peci još 15 minuta.

6. Pletenica je pečena kad se lijepo digla i dobila zlatnožutu boju.

Posjeti Miss7.24sata.hr