Briljantno! Ovi genijalni kućni trikovi stari su više od 100 godina

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Genijalna kampanja od koje i danas možemo imati koristi datira još od 1910. godine, znači aktualna je gotovo 110 godina
  • Među najpopularnije savjete već više od jednog stoljeća spadaju i trikovi s jajima, cvijećem, kruhom, bocama...

Wow! To se zove „vintage“! Neki naizgled smiješni trikovi vrijede već više od 100 godina – a i danas su još superkorisni! I nećeš vjerovati gdje su se nekada nalazile sličice s tim savjetima…

Dok danas lako „izgooglamo“ sve i sva, nekada su se korisni savjeti prenosili sa generacije na generaciju. Ili – pazi sad – stavljali na kutije od cigareta! Naime, britanska marka cigareta „Gallaher“ je 1910. godine smislila genijalnu kampanju od koje još i danas možemo imati koristi …

Kako skuhati napuklo jaje 

Napuklo jaje ne trebaš ni u kom slučaju baciti. Naime, ako u kipuću vodu dodaš malo octa, unutrašnjost jaja neće iscuriti. 

Kako zapaliti šibicu na vjetru 

Ako se s pomoću nožića zarežu mali dijelovi drvca, kod paljenja šibice će se vatra bolje „uhvatiti“. Također će imati više šanse na vjetru. 

Kako očistiti bocu

Čišćenje boce može biti doista zamoran i dosadan posao. Najčešće ne možemo četkicom doći do sve prljavštine. Stavi malo pijeska i vode u bocu pa je dobro protresi, isperi te ostavi da se posuši – i čista je k'o suza! 

Kako ukloniti trn

Nije nimalo ugodno imati trn ili iver u koži, a i treba nam dosta vremena i muke dok ga izvadimo s pomoću pincete ili igle. Napuni bočicu s nešto širim otvorom do ruba s vrućom vodom te je stavi na odgovarajuće mjesto. Tako će se tvoja koža podignuti prema bočici, a vodena para će bezbolno izvući trn. 

Kako držati muhe dalje od smeća 

Jednostavno stavi 2-3 žličice sode bikarbone u kantu za smeće i dosadne muhe neće više dolaziti. 

Kako pravilno nositi vrč 

OK, danas su vrčevi nešto rjeđi, ali ovaj savjet će pomoći (na primjer) ljubiteljicama piva kad nose punu kriglu: koristi palac tako da njime držiš rub krigle – tako štediš zglob i puno je lakše podnijeti teret. 

Kako narezati kruh na simetrične kriške 

Nemaš mašinu za rezanje kruha kod kuće? Onda možeš uroniti nož u vruću vodu. S toplim nožem je rezanje puno lakše.

Kako staviti svijeću u svijećnjak 

Svijeće ne odgovaraju tvom novom svijećnjaku? Nema problema: ugrij kraj svijeće u vrućoj vodi dok ne omekša te onda jednostavno stavi svijeću u svijećnjak. 

Kako će cvijeće duže ostati svježe 

Za to tavi cvijeće u toplu vodu pa onda čekaj dok se ne ohladi. Zatim odreži komad peteljke te stavi cvijeće opet u hladnu vodu. 

Beauty Trikovi za ljepotu koje koristi Jennifer Lopez otkrio je njezin dugogodišnji makeup artist

Kako razdvojiti čaše 

Posložila si čaše jednu u drugu i sada ih ne možeš razdvojiti? Stavi donju čašu u vruću vodu, a gornju napuni hladnom. Nakon kratkog vremena ćeš bez pola muke razdvojiti čaše. Cool! 

A ako su vam neki od ovih savjeta ipak pomalo staromodni, pogledajte video i pronađite sjajne moderne trikove za vaše kućanstvo...

Posjeti Miss7.24sata.hr