'Bračni' fenomen koji se sve češće može sresti i kod nas

Getty Images
Treba li se zabrinjavati zbog ove pojave? Znanstvenici kažu da ne
Vidi originalni članak

Odnosi na poslu slični braku danas su u SAD-u toliko normalni da su dobili vlastite nazive – 'work wife' i 'work husband', međutim, i kod nas, kako sve više vremena provodimo na poslu, zaposleni sve češće uživaju u sasvim posebnoj vezi sa svojim kolegom/icom. Većini je sigurno poznat predivan osjećaj kad kolega postane bliski prijatelj. 

(Platonska) Ljubav na radnom mjestu 

U SAD-u je već razvijen trend „žene ili supruge na poslu“, te označava odnos dvoje kolega sličan braku, ali čisto platonske naravi. Osim što su zajedno na poslu, ti se kolege često nalaze i nakon posla na jednom ili dva pića, u uredu su uigrani tim i uz sav naporan posao dobro se zabavljaju… 

Američki znanstvenici dr. Karla Bergen i Chad McBride objavili su istraživanje pod naslovom „Posao-brak“ te kažu da su ljudi koji imaju 'bračnog partnera na poslu' sretniji i zadovoljniji svojim poslom. Zašto? S 'poslovnim bračnim partnerom' mogu opuštenije razmjenjivati dobre i loše stvari koje se događaju na radnom mjestu, a i uvijek će jedno za drugoga podmetnuti leđa. Stoga ne čudi da je takvim ljudima odlazak na posao nekako lakši…Čak ni njihovi partneri u 'stvarnom životu' ne bi trebali biti zabrinuti jer ovdje, bez obzira na naziv, nije riječ o prevari.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr