Božićni ugođaj Kim's coffee bara

Davor Puklavec/ Pixsell
Fraza "kvartovski kafić" obično podrazumijeva kafić u kojem svi sve znaju, koje je ponekad oronulo ili je uređenje interijera u drugom planu. Kim's Coffee u Petrovoj 21, u Zagrebu je nešto sasvim drugačije.
Vidi originalni članak

Kada se Bečanka sa zagrebačkom adresom, Liselotte Antoljak doselila u Zagreb brzo je primijetila kako mu nedostaju lijepo uređeni kafići s domaćom atmosferom. "Nedostajalo mi je neko lijepo uređeno mjesto gdje se mogu u miru prolistati novine i popiti kava, gdje se može uživati u razgovoru i družiti bez duhanskog dima. Tako se rodila ideja o otvaranju vlastitog kafića", objašnjava simpatična vlasnica koja voli da je zovete Lilo.

A prostor Kim's Coffeeja savršeno odražava duh vlasnice: uređen u skandinavskom shabby stilu uglavnom kombinira bijelu i bež boju s crvenim i crnim akcentima. Iako je prostor pun detalja, on ne djeluje natrpano, nego svaki komad ima svoje mjesto i razlog zašto je tamo. Veći stolovi s klasičnim stolcima mogu okupiti veći broj ljudi, dok su za one željne intimnosti tu udobne sofe i naslonjači.

Baš kao i raskošni meni svoga kafića, i dekoracije Liselotte mijenja sezonski: "Sada su to božićni ukrasi, lampice, češeri i sobovi, no svake sezone dekoracije se mijenjaju da budu u skladu s godišnjim dobom. Isto je i s menijem. Trenutno su u ponudi adventske kave s mirisima i okusima Božića, na jesen smo imali jesenske okuse poput amareta, a ljeti frapee od kave i voća", naglašava vlasnica i dodaje kako se kafić mijenja iz dana u dan jer svakog jutra dobije neku ideju te nešto premjesti, makne ili stavi.

Uređenjem ovog šarmantnog kafića najviše su oduševljene žene. Lilo kaže kako je samo uređenje išlo jako brzo, jer je Kim's Coffee odraz njenog karaktera i ukusa. "U uređenju nije bilo kompromisa", ističe, "ali morala sam napraviti kompromis s lokacijom. Osobno mi se čini da nije najbolja za Zagrepčane koji bi najradije autom došli na šank da mogu, ali prostor me oduševio na prvu tako da ga ne planiram mijenjati."

Studenti, umirovljenici, školarci, mame s malom djecom i osobe koje vole skladno uređene interijere – svi su oni otkrili čari Kim's Coffee bara koji oduševljava pri samom ulasku i tjera da se zaljubite u njegovu romantičnu i opuštenu atmosferu.

Zagreb je pun lijepih mjesta koje treba posjetiti. Provjerite koju predlaže portal Gastro.hr.

Posjeti Miss7.24sata.hr