Bizarno pravilo o odlasku na spavanje vrijedi za sve pripadnike kraljevske obitelji, ali jedan član se usprotivio

Shutterstock Kraljevska obitelj
Vidi originalni članak
  • Kraljevska obitelj po mnogočemu je posebna pa i u najobičnijim stvarima poput odlaska u krevet
  • Iz kraljevskih kuloara procurilo je pravilo o odlasku na spavanje kojeg bi se trebali pridržavati članovi obitelji
  • I dok je većina prakticirala ovu naviku, jedna osoba ipak nije mogla slijediti primjer ostalih

Nije tajna da britanska kraljevska obitelj neke stvari radi drugačije od drugih. Dok su određena ponašanja podložna protokolima poznata cijelom svijetu, postoje i one svakodnevne stvari o kojima se nerijetko saznaje od insajdera u kraljevskim kuloarima. Poznato je, primjerice, da kraljevska obitelj ne jede školjke, kraljica Elizabeta II. dva puta godišnje slavi rođendan…a do sada je na vidjelo izašlo i u neobično pravilo kod odlaska u krevet kojeg se treba pridržavati u rezidenciji kraljevske obitelji. 

Life&style Evo kojih je 10 stvari strogo zabranjeno činiti pred kraljicom, čak i ako si svjetski moćnik

Bez obzira Koliko imali iscrpljujuć dan, nitko se ne smije srušiti u krevet i zaspati prije nego što na počinak odluči otići kraljica Elizabeta II., piše PureWow. Nije poznato koliko je ovo pravilo prisutno na kraljevskom dvoru. Moglo bi to biti problematično, kako se nadalje navodi, jer suprotno stereotipima o starijim osobama kraljica u krevet odlazi prilično kasno - oko ponoći.

‘’Nitko nije osjećao ispravnim da ode na spavanje prije kraljice’’, rekao je kraljičin bivši osobni tajnik sir William Heseltine. 

Iako su se članovi kraljevske obitelji priviknuli na ovaj ritual, britanski mediji pišu kako jedna osoba ipak nije mogla slijediti ovo pravilo. Princeza Diana navodno nije mogla dočekati da se kraljica povuče u svoje spavaće odaje već bi ispričala i ranije odlazila u krevet kako bi dobila svoje potrebne sate sna. 

Otkrili su tajna vrata u domu kraljice Elizabete, pogledaj gdje vodi tajanstveni prolaz

Osim što diktira odlazak u krevet ostalim članovima obitelji, uz kraljicu Elizabetu II. Vežu se i drugi zanimljivi podaci. Naime, prije spavanja navodno popije čašicu šampanjca. Ljubiteljica je gina, a lansirala je i kraljevski suhi džin koji sadrži citrusne i biljne note od kojih su mnoge iz kraljičinog botaničkog vrta.  

Posjeduje i torbicu za tajne signale koja joj omogućuje da jednostavno izbjegne neugodne situacije. Ako je kraljica za stolom i odloži torbicu na stol, to znači da želi završiti događaj u idućih 5 minuta. Ako pak spusti torbicu na pod, to znači da želi da je se ''spasi'' od napornog ili nelagodnog razgovora. 

Fan je nogometnog kluba Arsenal, a njezin lik tumačen je u otprilike 100 filmova i serija

 

Posjeti Miss7.24sata.hr