Bivši kraljevski kuhar otkrio recept za savršeno pečenu piletinu u kojoj su uživali princeza Diana i Harry
- Kada pečemo piletinu svi želimo dobiti sočno meso sa zlatno smeđom hrskavom koricom
- U takvim komadima piletine najviše su uživali članovi britanske kraljevske obitelji, poput Princeze Diane i Harryja
- Njihov kuhar otkrio je kako pripremiti savršeno pečenu piletinu, a recept bi te mogao iznenaditi svojom jednostavnošću
Malo tko može odoljeti mekanom i izvana hrskavom komadu pečene piletine pa tako ni članovi britanske kraljevske obitelji. Poznato je da je princeza Diana svoju piletinu preferirala bez kožice, a ovo jelo omiljeno je i Harryju uz pomoć kojeg je osvajao i svoju suprugu Meghan Markle.
Kako bi Diana, Harry i ostali članovi obitelji uživali u najukusnijim i najsočnijim zalogajima piletine 15 godina brinuo se kuhar Darren McGrady. Bez obzira na vlastite recepte koje koristimo kada je piletina u pitanju, isplati se informirati o receptu kojim se služio bivši kraljevski kuhar, zar ne? Njegova izvedba koju je otkrio medijima mogla bi te čak iznenaditi svojom jednostavnošću, a zapravo je stvar u jednom, nazovimo ga, triku.
Darren smatra kako ljudi pretjeruju kad je u pitanju obrada piletine, a za savršeno pečenje naveo je samo pet potrebnih koraka.
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva
- Izvadi piletinu iz hladnjaka, a zatim je posuši papirnatim kuhinjskim ručnicima
- Začini je samo solju i to, naglasio je Darren, bez ikakve upotrebe masnoće
- Piletinu stavi na rešetku u zagrijanju pećnicu ispod koje postavi masni papir za pečenje
- Ostavi piletinu da se peče sat vremena i nemoj je okretati. Nakon tog vremena, pile koje je težilo od dva do četiri i pol kilograma postat će apsolutno sočno meso, savršene teksture iznutra i hrskave korice izvana
Prilično lagano, zar ne? Darren smatra kako je primjena ulja kod pečenja piletine sasvim suvišna, budući da se najbolja masnoća nalazi u koži pileta. Omogućavanje cirkulacija toplog zraka učinit će koricu zlatno smeđom i savršeno hrskavom. Vrijedi isprobati.