Probale smo burger od janjetine i ostale prilično iznenađene
Restoran slavne zagrebačke Esplanade, Le Bistro, dobio je novo proljetno ruho. Da budemo preciznije, na osunčanoj terasi legendarnoga gurmanskog odredišta predstavljen je novi à la carte proljetni jelovnik ispunjen kreativnim i slasnim delicijama chefice Ane Grgić.
U duhu francuskog chica i zagrebačkog šarma, pod okriljem najboljega povijesnog hotela nizala su se ukusna jela koje je chefica obogatila prirodnim i zdravim namirnicama lokalnog uzgoja. Raskoš koju donosi proljeće bila joj je osnovna inspiracija, a i naši su okusni pupoljci doista uživali.
Jela s menija posluživala su se u slijedovima pa je tako svatko mogao okusiti ono što je želio. Mi smo odlučile isprobati baš sve i doista nismo požalile! Bogatstvo okusa i neobične kombinacije oduševile su nas, a čini se i druge uzvanike jer se red za slasne škampe nije smanjivao.
Ipak, mi smo se apsolutno zaljubile u janjeći burger u maramici. Iako nismo znale što očekivati i doista smo bile skeptične, burger nas je okusom oduševio pa će ga biti teško nadmašiti. Pritom je riječ o domaćim janjcima, s pašnjaka Gorskoga kotara pa smo sada uvjerene da je domaće najbolje. Burger na meniju prate pečeni krumpiri i domaća focaccia, prava gozba za gurmane.
Prije glavnoga jela odlučile smo se i za predjelo pa ne možemo odlučiti koje nam je bilo najbolje! Riblje poslastice apsolutno su nas osvojile svojom jednostavnošću i zanimljivim okusom pa ih definitivno preporučujemo.
Osim toga uživale smo u panna cotti s avokadom, rikolom i rajčicom koja dolazi u zanimljivoj kombinaciji s povrćem s kojim se odlično nadopunjuje. Iako smo na panna cottu navikle u voćnim poslasticama, ova nam je ideja jednako slasna. Kušale smo i preukusan rösti od celera, zatim rakovice s bosiljkom osvježavajućeg okusa i na sve dodale komadić ukusnog odreska.
Na jelovniku su se našli i brojni drugi riblji specijaliteti poput marinirane skuše s kvinojom te kvarnerski škampi s kadaifom. Chefica Grgić pritom je pažnju obraćala i na održivost u nabavi svježih sastojaka koju i sama već duže vrijeme promiče pa je tako i ambasadorica WWF globalne inicijative Fish Forward.
Glavno nas je jelo apsolutno ostavilo bez daha! Škampe s rižotom slasnoga kremastog okusa rado bismo za ručak imale svakodnevno, a domaći su rezanci s tartufima i blok od guščje jetre uzbudili naše nepce jer tako ukusnu tjesteninu već dugo nismo okusile. Ovo obavezno preporučujemo jer, obećajemo ti, nećeš požaliti!
U proljetni su jelovnik osim toga uključene i svježe istarske šparoge i lički krumpir, zatim dimljena šunka autohtone sorte slavonskih svinja te janjetina s pašnjaka Gorskoga kotara - i to od crnih romanovskih janjaca koja se našla u ukusnom burgeru.
Jela su pripremljena uz maslinovo ulje domaće proizvodnje, a uz njih su se posluživala crvena i bijela vina istarskih vinarija.
Sada dolazi onaj najslađi dio - deserti. Nema se tu puno toga za reći jer savršeni su i točka. Doista su bile preukusni "šlag na torti" najfinije hrane koju smo okusile u posljednje vrijeme.
Cijelo nam je iskustvo stvorilo i maleni problem. Naime, sada kad je naše nepce upoznalo ove zamamne okuse bit će ih teško nadmašiti. Zato u Le Bistrou uskoro namjeravamo ponovno uživati, jer proljeće je bogatstvom svojih plodova idealno vrijeme za to. Osim toga, imamo i još jedan važan razlog jer radni nam je tjedan započeo upravo uz ovu ukusnu hranu. I vjeruj nam, ostatak stresnih dana prošao je puno brže.
Naši okusni pupoljci još zadovoljno pamte slasne okuse pa i tebi preporučamo da se barem na jedan dan osjećaš kao kraljica i uživaš u ovim neponovljivim delicijama.
Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7