Bi li se usudila kročiti na ovoj most? Stakleno arhitektonsko čudo je toliko neobično da se mnogi pitaju je li stvarno

PR/Glow & Go Most Ruyi
Vidi originalni članak
  • Nevjerojatni most Ruyi dugačak je 100 metara i proteže se dolinom Shenxianju u kineskoj provinciji Zhejiang
  • Prijelaz se sastoji od tri valovita mosta, a dio njegove palube izrađen je od prozirnog stakla
  • Otkad su se njegove slike pojavile na društvenim mrežama, mnogi su izjavili da nikada ne bi imali hrabrosti prijeći ga

Za neke je ovaj most previše. Dvokatni stakleni most u Kini s nevjerojatnim valovitim dizajnom koji je za neke ljude prestrašan.

Kad su se video snimke i slike građevine - zvane Most Ruyi - pojavile na kanalima društvenih mreža, neki su korisnici rekli da nikada neće imati hrabrosti kročiti na njega. A neki su bili toliko nepovjerljivi da su izjavili da je most koji se nalazi na 140 metara nad provalijom lažan.

Life&style Ovo je da ti srce stane: Bi li imala hrabrosti popeti se ovim spektakularnim "nebeskim ljestvama"?

 

Nakon što je na Twitteru vidio snimke mosta snimljene s bespilotnim letjelicama, Dan Grassi napisao je: "Ako je ovo stvarno, postojala bi lokacija, pa to nazivam lažnim." A nakon što su na YouTubeu vidjeli isječak prijelaza, gledatelji su tražili "zemljopisnu širinu i dužinu ovog mosta ili se izgradnja ovog mosta nije dogodila."

Objavljujući videozapis mosta, zapovjednik astronauta Chris Hadfield našalio se na Twitteru: "Želio bih bolje rukohvate." Kao odgovor, njegova kolegica je rekla: "I postaju za mijenjanje pelena za odrasle na oba kraja."

Kad se poželiš maknuti iz kuće: 5 divnih mjesta za izlet u Hrvatskoj ovog proljeća

Most je dugačak 100 metara i proteže se dolinom Shenxianju u provinciji Zhejiang. Prijelaz se zapravo sastoji od tri valovita mosta, a dio njegove palube izrađen je od prozirnog stakla. Most je projektirao He Yunchang, stručnjak za čelične konstrukcije koji je također sudjelovao u dizajnu pekinškog stadiona Ptičje gnijezdo za Olimpijske igre 2008.

Život Internet obožava ovu kuću u Južnoj Koreji sa predivnom sobom za meditaciju i zen kupaonicom

 Jedan korisnik Twittera napisao je: "Želio bih puno uvjeravanja i nagovaranja", dok je drugi korisnik dodao: "Arhitektonski lijepo! Funkcionalno i umjetnički! Sviđa mi se to!"

Zove se Most Ruyi, jer je dizajniran da izgleda poput žada ruyi - svečanog nakita koji je simbol sreće u Kini. Od otvaranja prošlog rujna most je posjetilo više od 200 000 ljudi, a on je postao jedna od najvećih atrakcija tog područja. 

 

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

 

Posjeti Miss7.24sata.hr