Bez glačanja: za 1 minutu uz pomoć fena izravnaj izgužvanu majicu

Unsplash/Christian Bolt
Vidi originalni članak
  • Koji put nam glačalo nije pri ruci, a koji put nam se jednostavno ne da...
  • Ako zaključiš u zadnji trenutak da u tako izgužvanoj majici ne možeš hodati svijetom, postoji rješenje
  • Nudimo praktičan trika kako ispeglati majicu bez pegle i to u samo 1 minuti!

Nema goreg nego kad ujutro (konačno) smisliš što da odjeneš, a onda vidiš da je neki od tih komada sasvim izgužvan. Pa sad smišljaj ispočetka. Ili glačaj, naravno. Za što, naravno, nemaš vremena. Možda pomogne ovaj jednostavan trik - gotova si za 1 minutu, a ružni nabori s majice ili nekog drugog komada odjeće će nestati i bez peglanja.

Life&style Uz ovaj vrlo jednostavan trik više nećeš morati non-stop peglati rublje

Nema veze jesi li ih izglačala ili nisi, koliko si ih uredno složila u ormar, neke majice se jednostavno vole izgužvati same od sebe. Što više pamuka, to više neurednih crta po njima. U takvoj ćeš majici djelovati neuredno, pa ako te to ne smeta previše, OK. Ako te smeta, a neda ti se glačati, u ruke fen i prskalicu za cvijeće.

Trik s fenom

Kod ovog je trika fantastično to što ga možeš upotrijebiti čak i kad je majica već na tebi. Dakle, uz pomoć obične plastične prskalice kojom prskaš biljke u stanu poprskaj izgužvano područje na majici. Zatim uzmi fen i posuši majicu. Nabori će nestati kao rukom odneseni! Ako želiš "izglačati" cijelu majicu, to ne možeš dok je na tebi, objesi je na vješalicu.

Trik s alumijskom folijom

Evo još jednog korisnog trika za brže glačanje općenito. Trebat će ti aluminijska folija, ta vrlo korisna stvarčica koja u kućanstvu može poslužiti za mnogo više stvari nego što je zamatanje hrane. Skini tkaninu s daske za peglanje. Dasku omotaj alufolijom pa tkaninu vrati na mjesto. Folija je reflektirati toplinu dok glačaš robu što znači da ćeš istovremeno peglati i gornju i donju stranu odjeće. Glačanje će tako biti efikasnije, a ti mnogo brže gotova s ovim katkad mrskim kućanskim poslom.

Posjeti Miss7.24sata.hr