Balzamični sladoled s jagodama
Neobično, ali i izuzetno ukusno: Slatko-kisela kombinacija škaklja okusne pupoljke!
Sastojci za 4 porcije:
- 90 ml dmBio Crema con Aceto Balsamico di Modena g.g.A.
- 1 paket dmBio Bourbon vanilije
- 4 žumanjka
- 500 ml šlaga
- 175 g dmBio cjeloviti šećer šećerne trske
- 4 šake svježih jagoda
Ovako se to radi:
Stavite šlag u lonac, dodajte vaniliju i zagrijte gotovo da zakuha. Ostavite pet minuta poklopljeno (ne kuhati) i maknite s vatre. Pjenasto istucite žumanjak sa šećerom i umiješajte topli šlag. Pustite da se zgusne pri laganoj vatri bez da se šlag odvoji. Ocijedite kremu iznad posude i stavite ju dva sata u zamrzivač. Nakon toga promiješajte vilicom kako biste razbili kristale leda. Ponavljajte postupak svakih 30 minuta dok krema ne dobije dobru konzistenciju. Zatim dodajte balzamični ocat i odmah poslužite. Savjet: Desert se odlično slaže sa slatkim jagodama!
Dobar tek!
Jeste li znali?
Odabrani dmBio kremasti balzamični ocat dobiva se redukcijom koncentriranog mošta i balzamičnog octa iz talijanskog grada Modene. Intenzivna aroma i slatko-kiselkasti okus kreme odlično se slaže s ribom i mesom, sirom i voćnim desertima.
Što označava dmBio?
Široka paleta proizvoda dmBio marke seže od pića preko žitarica i grickalica do hrane za bebe. No, zajedničko im je sljedeće: prirodan okus, bez nepotrebnih dodataka i održiva proizvodnja. dmBio markom drogerija dm stvorila je marku za sve vegetarijance, vegane, osobe s intolerancijom i sve koji paze na održivo proizvedenu hranu. Redovite kontrole sastojaka te postupaka proizvodnje jamče stalnu kvalitetu proizvoda dmBio marke.