Ako želiš isprobati nešto novo - ovog ljeta obavezno trebaš kušati limunadu s roštilja!

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Limunada sa roštilja? Vjerojatno misliš da se šalimo
  • Možda ti se čini nevjerojatno i čudno, ali zapravo je osvježavajuća, slatka i nevjerojatno ljetna
  • Ovaj „čudnovati“ napitak postat će hit svakog roštiljanja

Ljeti rado jedemo vani. Fino guštamo s ekipom na pikniku ili roštiljamo predvečer. Za ovo zadnje postoji nevjerojatno puno profinjenih jela. Ali i pića igraju uz roštilj značajnu ulogu. Stoga imamo nešto novo za tebe: limunadu sa roštilja! Nisi nikada čula za to piće? Nema veze! S našim receptom spravit ćeš ovaj voćni i slatki napitak u tren oka…

Sve što ti za to treba:

• 5-6 limuna (+ 1 za ukrašavanje)

• 200 g šećera (+ malo šećera za limune)

• 1 l vode

• kockice leda

Evo kako se spravlja limunada s roštilja:

1. Prereži limune te uroni polovice u šalicu punu šećera. Šećer treba ostati na limunu kako bi aroma bila optimalna.

2. Sada stavi limune (sa pošećerenom stranom prema dolje) na roštilj. Peci ih 5-8 minuta. Kad je limun fino smeđe boje, znači da je gotov.

Life&style Ne znaš kako preživjeti ljetne vrućine? Imamo brrrza rješenja i cool nagrade!

 

3. Ostavi da se polovice limuna ohlade. Zatim uzmi bokal, sito i aparat za cijeđenje limuna.

4. Istisni limun te sok ulij kroz sito u bokal. Potom s pomoću žlice istisni svu tekućinu u bokal.

5. Stavi u sok od limuna šećer u vodu te sve dobro promiješaj.

6. Na kraju nareži jedan limuna na ploške te stavi u limunadu. Potom dodaj i kockice leda i limunada sa roštilja je gotova! Savjet: jako je lijepo ako ti je ostao još jedan limun pečen na roštilju pa ga narežeš na ploške i staviš ih na rub čaše. To izgleda atraktivno i neobično!

Posjeti Miss7.24sata.hr