Ako poželiš otkazati pretplatu na Netflix, moraš pripaziti na ove tri stvari

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Netflix otkazuje pretplatu sa svojim servisom relativno bezbolno
  • S kojeg god uređaja otkazuješ pretplatu: Apple TV-a, iTunes-a ili računala tvoj račun se briše na svim uređajima
  • Što se događa s tvojim podacima u slučaju otkazivanja računa pročitaj u nastavku

Otkazivanje pretplate na Netflixu nije teško, ali postoje neki detalji koje bi trebala znati. Otkazivanje pretplate na Netflixu traje samo nekoliko minuta, što je jednostavan način da smanjiš broj mjesečnih pretplata koje plaćaš, pogotovo ako si uključila neku drugu uslugu poput HBOa ili nekog od paketa brojnih domaćih operatera.

Svijet slavnih Ovo je pravi razlog zašto je Cameron Diaz nestala iz svijeta filma i holivudskog glamura

Nekoliko stvari moraš imati na umu pri prekidu pretplate. Primjerice, što se događa s tvojim osobnim podacima? Možeš li ponovno otvoriti svoj račun?

Otkaži pretplatu s Netflix-a u nekoliko klikova

Da bi otkazala pretplatu, idi na netflix.com/cancelplan i prijavi se e-adresom i lozinkom koju si koristila za svoj račun. Nakon što se prijaviš, imat ćeš dvije mogućnosti. Možeš otkazati svoj račun, ali nastaviti ga koristiti do sljedećeg datuma naplate ili možeš smanjiti svoj plan gledanja kako bi uštedjela novac svaki mjesec. Složi se s ponuđenim pitanjima ako želiš da ti Netflix i dalje šalje e-poštu s promocijama i informacijama o objavljivanju čak i nakon otkazivanja računa. U suprotnom izaberi opciju s oznakom završi otkazivanje.

Dirljivo! 8 najljepših filmova uz koje će većina ljudi pustiti suzu

Ako svoj Netflix račun plaćaš putem trećih strana, poput bežičnog operatora, morat ćeš kontaktirati tu tvrtku kako bi zaustavili pretplatu na Netflixu.

Tvoj račun još uvijek nije izbrisan

Ako otkažeš pretplatu, Netflix će zadržati sve podatke povezane s tvojim računom još 10 mjeseci. To znači da će podaci kao što su povijest gledanja, profili računa i favoriti i dalje biti tamo ako odlučiš ponovno pokrenuti pretplatu u tom roku. Logično je da će Netflix zadržati ovu vrstu informacija, ali ako želiš izbrisati sve svoje osobne podatke prije kraja desetomječnog razdoblja, morat ćeš poduzeti dodatni korak.

Točnije, morat ćeš poslati e-poštu na privacy@netflix.com pomoću e-adrese koja je povezana s tvojim Netflix računom. Netflix neće prihvatiti zahtjeve s drugih e-adresa koje se odnose na e-poštu povezane s tvojim računima, dakle moraju biti s iste adrese.

Ljubav na ekranu Sigurno ćeš se prepoznati - ovaj ljubavni film odgovara statusu tvoje veze

Dijeliš svoj račun? Promijeni lozinku

Ako ne želiš da se tvoji podaci odmah obrišu, ali lozinku računa dijeliš s nekim drugim, dobra je ideja da promijeniš lozinku nakon otkazivanja pretplate. Na taj se način onaj s kim dijeliš svoj račun ne može prijaviti na taj račun i tako ponovno pokrenuti mjesečnu naknadu. 

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirala je Antonija Blaće

Your browser doesn’t support HTML5 video

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

 

Posjeti Miss7.24sata.hr