Ako bježiš od gužve na Zlatnom ratu, u blizini su čak dvije divne plaže koje su poput tropskog raja

Instagram @timotej
Vidi originalni članak

Plaža Zlatni rat često je prva destinacija koja će svakome pasti na pamet kada pomisli na Bol na otoku Braču. Ova plaža, poznata po svom jedinstvenom obliku i zapanjujućoj ljepoti, svake godine privlači velik broj posjetitelja. Međutim, ako želiš pobjeći od gužve i pronaći neko malo mirnije mjesto za uživanje uz more, postoje druge plaže u blizini koje nude djelić raja. Nedaleko od centra Bola nalazi se dominikanski samostan koji je okružen dvjema plažama, Martinica i Dominikanska plaža. Ove plaže pružaju sve što ti je potrebno za savršen dan uz more.

Life&style O njoj je pisao i Vogue: "skrivena” plaža na Jadranu koja je pravi raj za sve one koji ne vole gužvu

Martinica i Dominikanska plaža

Smještene u blizini dominikanskog samostana, Martinica i Dominikanska plaža popularna su mjesta i za lokalno stanovništvo i za turiste. Poznate po kristalno čistom moru, ove su plaže idealne za obitelji s djecom. Također, ako nisi obožavateljica cjelodnevnog izležavanja na suncu, ovdje možeš pronaći i prirodni hlad, no uvijek možeš ponijeti i vlastiti suncobran.

Life&style Ova kuća za odmor na Murteru ima pogled koji oduzima dah, a iznutra je još ljepša!

Jedinstvena privlačnost Dominikanske plaže

Dominikanska plaža, smještena s jedne strane dominikanskog samostana, jedinstven je spoj prirodne ljepote, ali i povijesti. Plaža je lako dostupna, bilo da si se na nju zaputila automobilom ili pješice iz centra Bola. Kameni zidovi samostana koji se uzdižu s jedne strane plaže stvaraju slikoviti ambijent koji čini savršenu pozadinu za opuštanje. Čisto more i lijepi šljunak čine ga idealnim mjestom za one koji žele pobjeći od vreve Zlatnog rata.

Life&style Ovo ljeto želiš biti skoro sama na cijelom otoku? Pronašli smo idealno odredište nedaleko od Visa

S druge strane samostana nalazi se plaža Martinica

Za one koji traže istinski mir, plaža Martinica s druge strane dominikanskog samostana još je jedan dragulj. Za razliku od popularnijih plaža, ove dvije nemaju dodatne sadržaje, no bujna priroda oko njih stvara spokojnu atmosferu koja je savršena za odmaranje uz more, sunce i knjigu.

Dok je plaža Zlatni rat neosporno lijepa i popularna, obližnje Martinica i Dominikanska plaža nude jednako zapanjujuće, ako ne i bolje, iskustvo u mirnoj okolini. Bilo da si s obitelj koja traži dan zabave u moru i na suncu ili si netko tko traži bijeg od svakodnevice za uživanje u miru i prirodi, ove plaže u blizini dominikanskog samostana u Bolu savršena su kulisa za tvoj ljetni odmor.

Life&style Na razvikanom Hvaru, ova je plaža još uvijek tajna - oni koji ju otkriju, žele ju sačuvati samo za sebe

Posjeti Miss7.24sata.hr