Akcija: Izađi u 12 sati na balkon i zaplješći svim liječnicima, sestrama i bolničarima na prvoj liniji obrane

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Jučer točno u podne diljem Italije stanovnici su izašli na balkone i prozore te zajedno zapljeskali
  • Na ovaj način željeli su pružiti podršku medicinskom osoblju te djelatnicima javnih službi koji se posljednjih tjedana bore protiv koronavirusa
  • A danas se na istu gestu pozivaju stanovnici Hrvatske, kako bi dugim pljeskom zahvalili svima koje rade u bolnicama

Posljednjih dana svijet su obišle dirljive snimke iz talijanskih gradova u kojima njihovi stanovnici izlaze na balkone i prozore te se uz pjesmu i navijačke poklike bodre u trenutcima kada su zbog pandemije koronavirusa prisiljeni na samoizolaciju. Tako je putem društvenih mreža jučer organizirana akcija u kojoj su točno u podne, diljem Italije, stanovnici međusobno zapljeskali. Bio je to njihov način međusobnog povezivanja, ali i slanja poruke ohrabrenja.

Koronavirus Obitelj u izolaciji: Kako preokrenuti situaciju u svoju korist u vlastita četiri zida

Akcija je inicijalno potaknuta kako bi se iskazala potpora medicinskom osoblju te svim djelatnicima javnih službi koji ovih tjedana rade kako bi liječili, pomagali i spašavali zaražene. Talijanima su se rado priključili i stanovnici drugih europskih gradova, među kojima su svesrdnu podršku iskazali i stanovnici Madrida koji je i sam suočen s teškom situacijom.

Online kampanja Ivan Šarić pokrenuo je izazov "ostani doma" i poziva te na sudjelovanje

U poruci koja je jučer počela kružiti WhatsAppom poziva se građane Hrvatske da danas u 12 sati izađu na svoje balkone te dugim pljeskom zahvale svima koje rade u bolnicama te pružaju potporu svima koji pomažu u borbi protiv koronavirusa. "Jedna jednostavna gesta za udružiti sve naše ruke. Proslijedi dalje!" - stoji u poruci. Jedan aplauz u podne uistinu je najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku. Nekada male geste imaju najveće značenje!

Posjeti Miss7.24sata.hr