Oprez! Ovo je 7 najčešćih pogrešaka kod uređenja dnevnog boravka

shutterstock Najčešće pogreške kod uređenja dnevne sobe
Vidi originalni članak
  • Preuredila si svoju dnevnu sobu, ali apsolutno nisi zadovoljna rezultatom? 
  • To bi moglo biti zbog nekih naizgled malih pogrešaka, koje na kraju uvelike pokvare željeni učinak
  • Otkrit ćemo ti 7 najčešćih pogrešaka kod uređenja dnevnog boravka

Dnevni boravak je središnji dio svakog doma i mjesto gdje se vjerojatno svi članovi kućanstva najviše zadržavaju. Stoga je jako važno dobro isplanirati i urediti ovaj životni prostor. Obrati pažnju na najčešće pogreške koje se događaju pri opremanju i uređivanju dnevnog boravka. 

Pogrešna boja zida

Prije nego što se cijela soba oboji u neku boju, na zid najprije treba nanijeti malu mrlju boje. Kada se boja posuši, obično izgleda potpuno drugačije. Ako ti se boja ne sviđa, možeš brzo prebojiti tu mrlju boje te nabaviti novu. Nemoj zaboraviti: boja se ponekad značajno mijenja na dnevnom svjetlu.

Preveliki namještaj

Kutni kauč prava je oaza dobrobiti. Ali, ako imaš mali dnevni boravak, trebala bi se prebaciti na fotelju ili manji kauč. Preveliki namještaj brzo učini sobu malom.

Pogrešan namještaj

Ako imaš veliki dnevni boravak, trebala bi paziti da sav namještaj nije poredan uza zid. Soba brzo izgleda sterilno ako u sredini ima previše prostora. Razdjelnici soba i mali namještaj/pribor mogu učiniti čuda.

Life&style Kako dnevni boravak učiniti elegantnim bez puno novca otkrile su nam dvije naše dizajnerice

Previše stilova

Soba postaje uistinu ugodna tek kada se postave stvari koje se ističu. Na primjer, vintage fotelja u modernom dnevnom boravku ili slika koja upada u oči. Ali, ako pretjeraš i pomiješaš previše različitih materijala i stilova, onda više nije ugodno, nego je više neuredno. Stoga ih je bolje postaviti ili dodati malo po malo.

Preskočiš tepih

Tepih čini sobu puno ugodnijom. Što je tvoj dnevni boravak manji, trebala bi odabrati manji tepih kako se soba optički ne bi smanjila. Ali, odustajanje nije opcija.

Life&style Svi su poludjeli za ovim stolićem za dnevni boravak koji ima ugrađen hladnjak, ali smeta im cijena

Pogrešna rasvjeta

Samo lampa na stropu? Gdje je u tome osjećaj udobnosti? Nekoliko izvora svjetlosti u različitim kutovima, koji se po potrebi mogu i prigušiti, osiguravaju pravu atmosferu.

Postaviti slike nasumično

Na velikom bijelom zidu se slika brzo izgubi. Bolje je objesiti nekoliko slika jednu pored druge, npr. dvije velike ili puno malih. 

Posjeti Miss7.24sata.hr