7 koraka kako napraviti pop-up bar u vlastitom vrtu (i biti kraljica vrtnih zabava)

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Što nedostaje za opetovane večernje partyje u tvom vrtu? Šank, naravno
  • Naravno da svi koji imaju vrt već odavno uživaju pijuckajući u njemu nešto hladno, sada samo stvar podižemo na viši nivo...
  • A to je pop-up bar, s dobrom selekcijom pića, lijepim posuđem, improviziran ili izgrađen baš za vrt

Ugodno mjesto u hladu i osvježavajuće piće su poput jackpota za vrijeme ovih vrućina. Možda takav kutak možemo stvoriti u vlastitom vrtu - blago onima koji ga imaju, u sunčanoj sezoni dođu na svoje. Vrtne stolce imaš, možda si montirala i viseću ležaljku, neki ulože i u kakav priručni bazen... Što još nedostaje za pravi ljetni vrtni party? Šank, naravno!

Evo 7 savjeta kako napraviti vlastiti pop-up bar ovog ljeta. Jedino što će ti trebati je čvrst stol. I dobra ekipa.

1. Miksologija

Hoćeš li posluživati koktele? Sve ovisi o tome koliko vremena imaš i koliko si truda spremna uložiti u svoj bar. Ako znaš da nisi sjajna u spravljanju pića, nema potrebe da si stvaraš pritisak. Umjesto toga nabavi klasičnu paletu pića: vino, pivo, možda asortiman džina, Aperol…? I ne zaboravi na barem nekoliko bezalkoholnih opcija.

2. Tema

Većina vrtnih zabava nema temu, jer su sunce i cvjetni ambijent obično dovoljni. Međutim, ako nisi poput većine ljudi i smatraš kako bi neka tema oživjela stvari, možeš svoj bar prilagoditi temi zabave. Na primjer, za nešto poput zabave u stilu Gatsbyja iz 1920-ih posluži pjenušavo vino ili se odluči za klasični koktel poput Bee's Knees.

Sex on the Beach ili Cosmopolitan: koji koktel odgovara kojem horoskopskom znaku

3. Bar - pravi ili improvizirani

Kao što smo rekli, za tvoj pop-up vrtni bar bit će dovoljan oveći stol koji je dovoljno čvrst da izdrži težinu svih tih pića i čaša. No, za one koji žele više, odnosno žele pravi bar, sa šankom gotovi vrtni barovi postoje u prodaji. Na primjer ovaj na slici ispod košta 2365 kuna, zajedno sa stolcima, na stranici argos.co.uk. Veliki izbor u rubrici garden bar možeš pronaći i na ebayu.

4. Dekor stola

Treba ti stolnjak? Salvete? Slamke? Hoćeš li ukrasiti središnji dio ili možda tek staviti cvijeće? Toliko je toga za promisliti, ali nemoj se previše brinuti. Tvoje goste više zanima ukusno i dobro ohlađeno piće, estetika tvog bara.

5. Samoposluživanje

Osim ako je vrtna zabava vrlo otmjena, pa unajmiš i barmena, preporučuje se da bar funkcionira na principu samoposluge. To je puno lakše i tebi kao domaćici jer bi inače mogla imati pune ruke posla. Osim toga, to je izvrsno područje za druženje: oko šanka. Pa neka smiksaju nešto ovako...

6. Raspored na baru

Ako si bar postavila uza zid, provjeri je li sve na njemu lako dohvatljivo. Ako je  bar dostupan sa svih strana, lakše ćeš ga napuniti. Pića odvoji u kategorije, tako da gosti znaju što traže. Također, ako koristiš nešto što ima veliku težinu, poput staklenog dispenzera za piće ili vrčeva, provjeri jesu li smješteni blizu sredine stola, kako bi spriječila nezgode.

Life&style Otkrili smo savršene ljetne koktele od samo dva sastojka i idealni su za tebe i tvoje prijateljice

7. Stakleno posuđe

Ako si domaćica koji voli biti zauzeta, uživat ćeš u skupljanju upotrebljenih čaša i pranju. I ipak će stalno nedostajati čaša - čiste čaše stalno treba nadopunjavati. Ako nisi tako poletna, evo malog trika. Kupi olovke za staklo za svoj bar i reci gostima da napišu svoja imena na čaše. Štedi na pretjeranom pranju posuđa, osobito ako za početak nemaš puno čaša.

Hvataljke za led su neophodne. I to ne samo za led, nego i za sve što odlučiš poslužiti, na primjer kriške limuna. Nije fora da svi pipkaju prstima po tome, zar ne. Također, ako poslužuješ više vrsta pića, pripazi da sa svaku imaš čaše odgovarajućeg oblika. To će svakako djelovati profinjenije.

Posjeti Miss7.24sata.hr