5 super brzih i jednostavnih recepata s hrenovkama gotovih u čas posla
- Hrenovke volimo iz više razloga, a jedan je od njih svakako jednostavna i brza priprema
- Donosimo pet jednostavnih recepata s hrenovkama, čija će ti priprema oduzeti samo malo vremena, a nema koga neće oduševiti
- Ovi recepti mogu biti as u rukavu ako nenadano navrate gosti ili ako želiš razveseliti klince večerom po njihovom ukusu
Što god neki mislili o njima (i tome koliko su zdrave), malo tko zapravo ne voli hrenovke. Neka digne dva prsta tko još može odoljeti slasnom hot dogu! Bit ćemo vrlo iskreni, mi nikako ne možemo. Kao ni drugim jelima u kombinaciji s hrenovkama, a uistinu ih je puno. Super je što hrenovke možeš čuvati u zamrzivaču jedan do dva mjeseca, dok ti zatvorene u hladnjaku mogu stajati najviše dva tjedna. Ako ih pak otvoriš, imaj na umu da ih trebaš potrošiti u roku od tri do pet dana. A otkrivamo ti i kako pomoću pet super recepata!
Corn dog
Sastojci:
- 8 hrenovki
- 3 jaja
- 150 g pšeničnog brašna
- 150 g kukuruzne krupice
- 2 dl mlijeka
- 3 žličice šećera
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- ulje
- sol
Priprema:
1. korak: Izmutiti jaja te dodati mlijeko, ulje i sol. Umiješati brašno, šećer, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo. Miješati dok se svi sastojci ne sjedine u gustu smjesu.
2. korak: Hrenovke prerezati na pola ili ostaviti u komadu (po želji) i nabosti na drvene štapiće.
3. korak: Hrenovke na štapićima umočiti u smjesu tako da cijela hrenovka bude prekrivena tijestom. Peći ih u prethodno zagrijanom dubokom ulju i okretati kako bi se ravnomjerno ispekle sa svih strana.
Hrenovke u omotaču
Sastojci:
- 8 hrenovki
- 20 dkg tanko narezanih šnita pancete
- senf
- zelena salata
Priprema:
1. korak: Skuhati pa prerezati hrenovke na tri dijela. Svaki dio premazati senfom i omotati pancetom.
2. korak: Hrenovke pržiti na tavi nekoliko minuta dok panceta ne porumeni.
3. korak: U svaki komad staviti čačkalicu i servirati ih uz zelenu salatu.
Pivski zalogaj
Sastojci:
- 4 hrenovke
- 150 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 200 ml piva
- ulje
- sol
Priprema:
1. korak: Skuhati hrenovke i potom ih narezati na manje komade, koje treba uvaljati u brašno.
2. korak: U ostatak brašna dodati prašak za pecivo, sol i jake. Na kraju dodati pivo i miješati dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesa treba biti gušća od one za palačinke.
3. korak: Zagrijati ulje na tavi. Hrenovke umočiti u smjesu i prižiti ih u dubokom ulju. Poslužiti s umakom po želji.
'Hobotnice' od hrenovaka
Sastojci:
- hrenovke po izboru
Priprema:
1. korak: Hrenovke presjeći na pola. Donji kraj prerezati na šest do osam dijelova kako bi dobile izgled hobotnice.
2. korak: Hobotnica-hrenovke kuhati u kipućoj vodi ili pržiti na tavi. Izbor je na tebi.
3. korak: Servirati uz umak ili pržene krumpiriće.
Muffini
Sastojci:
- 4 hrenovke
- 2 jaja
- 250 g pšeničnog brašna
- 1 dl jogurta
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 žlice ulja
- žličica soli
- 1 prašak za pecivo
- kečap ili senf po želji
Priprema:
1. korak: Skuhati hrenovke i narezati ih na kolutiće.
2. korak: Izmutiti jaja, jogurt, kiselo vrhnje, ulje i sol. Potom dodati brašno i prašak za pecivo te miješati dok se svi sastojci ne sjedine.
3. korak: Košarice za muffine napuniti smjesom malo više od pola i utisnuti hrenovke. Peći 30 minuta na 180 stupnjeva.