5 stvari koje možeš napraviti ako ti partner ne pomaže u kući bez da mu prijetiš razvodom

shutterstock Što možeš sve napraviti ako ti partner ne pomaže po kući
Vidi originalni članak
  • Samo obavljanje kućanskih poslova može biti vrlo frustrirajuće
  • Pomaže li ti suprug po kući?
  • Otkrit ćemo ti zašto ti partner ne pomaže po kući i što napraviti da to promijeniš

Podignut je poklopac na zahodskoj školjki, a tamo leži šalica za kavu koja jednostavno ne želi sama skočiti u perilicu posuđa… Osobito kada se ustali svakodnevica, moramo shvatiti da zajednički život nikako nije romantičan kao što smo zamišljali. Može biti vrlo frustrirajuće ako se posao u kućanstvu ne dijeli pošteno pa moraš puno toga napraviti sama. Stoga je važno dobro proučiti takvo ponašanje. Evo pet razloga zašto ti tvoj partner ne pomaže u kući te što možeš učiniti u vezi s tim.

1. Stereotipna raspodjela uloga

Još uvijek ima muškaraca koji smatraju da su kućanski poslovi isključivo ženski poslovi. Ponekad nisu ni svjesni koliko je duboko ta tradicionalna raspodjela uloga usidrena u njihovoj podsvijesti. Ono što sada možeš učiniti jest započeti razgovor. Dobro mjesto za početak je pitanje kako su se roditelji tvog partnera nosili s kućnim obavezama. Možda tvoj partner nije ni bio svjestan da je prilagodio ponašanje svojih roditelja. Uvid je možda prvi korak ka poboljšanju.

via GIPHY

2. Povrijeđeni ponos

Jesi li više puta istaknula svom partneru da bi trebao oprati tavu ovako, a ne kako je on pere? Ako kritičko razmišljanje nije jača strana tvog partnera, takav bi komentar mogao povrijediti njegov ponos. Zbog straha od kritika ili argumenata, sada odbija kućne obaveze. Za probijanje okorjele fronte možeš ga zamoliti za pomoć, s razlikom da ga hvališ za svaki obavljeni posao. Naime, čak i ako radi drugačije, iza toga zapravo stoji dobra namjera, želja da ti pomogne.

Love&Sex Ljubavna matematika: 12 stvari koje trebaš znati o partneru nakon 6 mjeseci veze

3. Drugačija perspektiva

Jedan jednostavan razlog zašto ti tvoj partner ne pomaže u kući je taj da neki muškarci jednostavno ne primjećuju svari oko sebe. Ako on ima drugačiju percepciju čistoće od tebe, postupi na sljedeći način: razgovaraj sa svojim partnerom o važnosti čistog kućanstva. Koje su ti stvari osobito važne? Napravi popis ili raspored čišćenja. To pomaže da se dobije uvid u ono što treba raditi po kući.

via GIPHY

4. Udobnost

Čak i ako to možda nisi namjeravala, je li ti postalo normalno voditi kućanstvo? Također, želi li tvoj partner da i dalje obavljaš kućanske poslove jer si stručnjak za to područje? U tom slučaju preporučljivo je da svom partneru pomogneš pri čišćenju. To će osigurati da posao obavi temeljito. Također, više ne vrijedi izgovor da on nije tako dobar u vođenju kućanstva kao što si ti.

Life&style Njezin muž je počeo slagati krevet prvi put nakon 45 godina braka, a ona je sve to snimila i objavila

5. Preopterećenost

Zna li to tvoj partner: takav je nered da ne može vidjeti šumu zbog drveća, što zauzvrat znači da nema apsolutno nikakvu motivaciju učiniti neizbježno: konačno krenuti čistiti? Ali, jednostavno ne zna odakle početi. Ako ti je poznat ovaj osjećaj, preporučujemo da od sada daš prioritet kućanskim poslovima. Tvoj bi partner trebao preuzeti tri zadatka za koje razumije da su najvažnija za čist dom. Nakon što to odradi, ostalo će mu biti puno lakše.

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr