5 razloga zašto su najdulja prijateljstva najbolja

Getty Images
Naš krug prijatelja mijenja se tijekom života – neki prijatelji dolaze, neki odlaze… Međutim, prijateljstva koja traju godinama – najljepša su!
Vidi originalni članak

Najbolja prijateljstva preživjet će sve životne izazove – stoga i traju najdulje, a najčešće i cijeli život. Pogledaj zašto su najduža prijateljstva ujedno i najbolja! 

1. Povjerenje 

Upravo zato jer se dugo poznajemo, znamo puno jedno o drugome. To daje poseban međusoban osjećaj povjerenja. U teškim trenucima života uvijek se možemo osloniti na prijateljice – one koje nas dobro poznaju. 

2. I danas je „kao nekad“ 

Nije lako održati jako dugo prijateljstvo. Primjerice, otiđemo iz škole (ili sa fakulteta) i putevi nam se često toliko raziđu da neke prijatelje nikad više ne vidimo. Međutim, s nekim frendicama ostanemo u kontaktu – pa ako se tjednima ili čak mjesecima ne vidimo - kad se sretnemo sve je opet „kao nekad“! 

3. Iskrenost 

Novi prijatelji, koliko god nam bili dragi, često se ne usude reći svoje pravo mišljenje. Zbog toga je dobro da imamo dugogodišnje prijateljice koje su uvijek kažu što misle („Onaj tip? Katastrofa je! Kako izgledaš? Razmisli još jednom što si to stavila na sebe!“) – e, to cijenimo! 

4. Sjećanja 

Nakon dugog niza godina sakupe se brojne uspomene i sjećanja na zajedničke događaje, putovanja, tulume… Kad se sretnemo s frendicama i počnemo iz naftalina vaditi lijepa sjećanja – tko zna, možda se iz toga opet izrodi grandiozni večernji izlazak…

5. Možeš biti kakva jesi 

Iskreno, zar netko može nakon godina i godina prijateljevanja sakrivati svoj pravi karakter? To je lijepo kod dugotrajnih prijateljstava – možeš uvijek biti onakva kakva doista jesi – bez ikakvog ustručavanja. Prava prijateljica cijenit će te upravo zbog toga! 

Posjeti Miss7.24sata.hr