5 pogrešaka koje treba izbjeći NAKON tetoviranja

Thinkstock / Spencer Davies
Nakon tjedana i tjedana promišljanja nakon si odlučila staviti tetovažu – i ona sada napokon krasi tvoje tijelo! Ali, što potom, dan ili dva nakon tetoviranja?
Vidi originalni članak

Mnogi nakon tetoviranja misle da je „postupak završen“ – i grdno se varaju! Tetovaže treba „njegovati“, a osobito su osjetljive dok su svježe. Stoga ćemo ti otkriti na što trebaš obratiti pažnju te što obavezno treba izbjegavati u prvim tjednima nakon tetoviranja. 

Uska odjeća 

Sintetičke čarape, tajice ili uske traperice su tabu nakon tetoviranja. Općenito – odjeća koja je usko pripijena uz mjesto tetovaže smeta koži pri zacjeljivanju. Osim toga, sekret od rane može se zalijepiti za tkaninu…

Prozirna folija 

To je vrlo česta pogreška! Rana ispod folije ne može disati – povrh toga, ostane vlažna pa se na njoj mogu brže razmnožavati klice. Što je bolje od folije? Zrakopropustan sterilan zavoj. 

Sunce i solarij 

Ako želiš dugotrajno zadržati izvornu boju i oblik nove tetovaže, onda je prvih tjedana nakon tetoviranja ni u kom slučaju ne smiješ izlagati jakom suncu – pa ni ići u solarij. 

FUN Ovo su najbolje tetovaže za grudi koje smo IKAD vidjele!

Grebanje i diranje 

Vjerojatno će te malo svrbjeti, ali nikako ne smiješ prčkati po svježoj tetovaži. Osim što možeš „ogrebati“ boju, možeš nanijeti na ranu i opasne bakterije koje se nalaze pod noktima. 

Kupanje 

Dopušteno je tuširanje jedino s pH-neutralnim gelom za pranje – ali, nemoj se predugo tuširati. Vruća kupka može štetiti tvojoj tetovaži. Topla voda i dodaci kupki omekšavaju kožu te time pogoduju infekcijama. 

NEŽELJENE TETOVAŽE Ovo je 10 tetovaža koje se najčešće – uklanjaju

Posjeti Miss7.24sata.hr