5 noviteta kojima se veselimo u 2020. godini

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Nova godina - novi trendovi! Pogađaš li možda što će biti najpoželjnije u mjesecima koji dolaze?
  • Osim u modnoj i beauty industriji, noviteti nas još očekuju u tehnologiji i u uređenju interijera.
  • I u godini pred nama imat ćemo povratničke trendove, dok su neki potpuno novi i drugačiji, ali jedno je sigurno - sve ćemo ih obožavati!

Nova je godina na vratima, a donosi i neke nove trendove i proizvode, koje nikako nećemo moći ignorirati. Ako je suditi po novim kolekcijama u dućanima i objavama na društvenim mrežama, sljedeće nas godine očekuju zanimljivi trendovi u svijetu mode, ljepote, interijera, ali i tehnologije. U nastavku smo izdvojili ključne trendove, za koje prognoziramo da će dominirati u sljedećoj, 2020. godini. 

Bermude

Nakon mom fit, boyfriend, trapez i biciklističkih hlača vrijeme je za nešto novo! Ili pak staro?! Na redu je još jedan povratnički trend iz devedesetih. Sljedeće godine modnom scenom zavladat će - bermude! Već su ove godine polako počele osvajati ljubiteljice mode, ali njihova potpuna modna dominacija predviđa se u godini koja je pred nama. Naravno, kao i svi povratnički trendovi, i ovaj dolazi u novom ruhu. Nove će bermude biti širokih nogavica i visokog struka, no to ne znači da u ponudi neće biti klasičnih modela. Zahvaljujući bermudama, i odijela će dobiti novu dimenziju - nosit će se kombinacija bermuda i sakoa. Ovaj će nam komad zasigurno biti najomiljeniji tijekom toplijih dana jer ga dužina od nekoliko centimetara iznad koljena čini idealnim za sve prilike. 

Bershka (189,90 kn), Zara (199,90 kn), Mango (199,90 kn)

Missha maske za lice

Trendove prati i drogerija dm, koja je svoje police obogatila korejskom kozmetikom poznatog brenda Missha. Ova je kozmetika posljednjih godina postala sinonim za visoko kvalitetne proizvode po prihvatljivim cijenama. Missha kozmetika u ponudi ima BB kreme, šminku, šampone i proizvode za njegu kože i tijela, među kojima su i maske za lice. Upravo te maske dostupne su u dm drogerijama po cijenama u rasponu od 14,90 do 31,90 kuna. Maske za lice odlične su za hidrataciju kože i zbog toga ih volimo tijekom cijele godine. Ovaj korejski brend u ponudi ima različite vrste kao što su maska za lice od nara, čiji prirodni sastojci u trenu oživljavaju kožu, maska za lice s ekstraktom svježeg krastavca, koja čini kožu svježom i intenzivno ju hidratizira te intenzivna hidratantna maska s hijaluronskom kiselinom. Drugim riječima, obožavat ćemo ih tijekom cijele sljedeće godine! Osim maski za lice, na policama dm-a možeš pronaći i BB kreme, kreme za lice i hidratantne flastere za područje oko očiju

dm (s lijeva na desno: 14,90 kn, 14,90 kn, 31,90 kn)

Silver Blonde

Kada je boja kose u pitanju, na tronu su već bile i platinasto plava i srebrno siva (čitaj: sijeda), a sada je vrijeme za povratak. I to ne bilo kakav! Platinasto plava i srebrno siva postaju Silver Blonde - boja koja će se itekako tražiti u sljedećoj godini. Možda nisi bila impresionirana trendom "sijede" kose, ali na ovu boju zasigurno nećeš ostati ravnodušna. S druge strane, ako si već godinama vjerna plavoj boji kose, ovo će biti odlično osvježenje. Moramo priznati da smo mi oduševljeni, ali i nestrpljivi. Jedva čekamo vidjeti koliko će ovaj trend uzeti maha među pripadnicama ljepšeg spola, a posebno među domaćim ljepoticama. Ako se odlučiš za ovu boju, imaj na umu da trebaš redovito koristiti silver šampon kako bi boja ostala svijetla. 

Bluetooth polaroid

Nikako ne možeš pogriješiti s instant kamerom, pogotovo s ovom novom i moderniziranom. Naime, novi model polaroida ima bluetooth, što omogućuje prebacivanje fotografija s drugih uređaja i obrnuto. Uređaj je vrlo jednostavan za korištenje, ima snažnu bljeskalicu, samookidač, dvije vrste leća - standardne i portretne (mogu se mijenjati) te 60-dnevni vijek trajanja baterije. Dostupan je i za iOS i Android uređaje. Cijena je 799 kuna (119,99 dolara), čime se ne razlikuje od klasičnih polaroida. Prema tome, ako ga već nemaš, a željela bi ga imati, razmisli o ovoj naprednijoj verziji. Osim toga, ovaj je uređaj i idealan poklon za sve ljubitelje fotografije, ali i noviteta na tržištu. 

Amazon (799 kn)

Cvjetni print u interijerima

Povratničke trendove nemamo samo u modi, već i u interijerima. Sljedeće godine na scenu ponovno stupa cvjetni print, koji je već prijašnjih godina stekao slavu. U narednoj ga sezoni očekujemo najviše na zidovima. Stoga se čini da će dizajneri interijera sve češće upotrebljavati tapete s floralnim uzorkom u uređenju unutrašnjih prostora. Budući da je ovaj uzorak upečatljiv sam po sebi, preporučuje se da ostatak prostorije bude jednostavan i nježnih boja. Tako će cvijeće biti u glavnoj ulozi i doći će do punog izražaja. Ovaj uzorak, inspiriran engleskim ladanjskim kućama, u prostor unosi dozu svježine i prirode, zbog čega će vjerojatno zaživjeti tek na proljeće. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr