5 najvećih grešaka u njezi kože

Thinkstock / Spencer Davies
Sve što radite za vašu kožu kako bi ona bila lijepa, ne može vam pomoći ako ujedno radite i neke od najvećih 'beauty' pogrešaka. Svakodnevno ponavljanje loših navika neće pomoći u očuvanju zdrave i lijepe kože.
Vidi originalni članak

Ovih pet 'beauty' grijeha neke žene rade svakodnevno, bez da su svjesne kakve posljedice ostavljaju.

1. Stavljate previše make upa

Barem dva dana tjedno ne nanosite šminku na lice i pustite kožu da diše. Nanošenjem šminke na lice svaki dan pore se lagano začepljuju jer se ne stignu pročistiti i tako riskirate prerano starenje kože.

2. Ne skidate šminku prije spavanja

Ako lice ne očistite svih tragova šminke, ona će se nakupljati u porama, začepiti ih i stvoriti prištiće ili akne. Nemojte skidanje šminke smatrati kao obvezu, nego vrijeme koje posvećujete samo sebi i svojoj koži.

3. Koristite piling više od dva puta tjedno

Uklanjanje odumrlih stanica važno je za zdravlje kože jer uklanja nečistoće i omogućuju hranjivim sastojcima iz preparata da prodru dublje u kožu. Pretjerivanje će uzrokovati suprotan efekt, pa se stoga pridržavajte pravila.

4. Koristite kreme koje nisu prilagođene vašem tipu kože

Korištenje krivih preparata za kožu ili ne korištenje krema uopće, može imati jako loš efekt i negativno se odraziti na zdravlje i izgled vaše kože. Prava hidratantna krema je „najbolja prijateljica“ u svakodnevnoj ženskoj njezi jer ćemo kožu nahraniti, dati joj potrebnu vlagu i učiniti je spremnom na sve izazove.

5.Nedovoljan unos tekućine i nepravilna prehrana

Ako vam se čini da je koža izgubila svoj sjaj, zdrav izgled i sklonija je crvenilu, dobro analizirajte namirnice koje jedete, izbacite štetnu hranu, pijte puno tekućine (voda i čajevi) i posvetite se zdravom režimu prehrane.

Promijenite svoje navike i ubrzo ćete vidjeti prve rezultate od kojih će vam zasigurno koža zablistati u punom sjaju.

Više slika pogledajte u galeriji...

Recepte za domaći piling potražite na portalu Zdrava Krava.

Posjeti Miss7.24sata.hr