4 razloga zašto nemaš ravan trbuh

Instagram @haileybieber
Ravan trbuh nije uvije rezultat dobre prehrane i kretanja. Ovi faktori mogu biti uzrok zašto ti ne uspijeva „ispeglati“ trbuh
Vidi originalni članak

Često se pitaš kako to da nikako ne možeš imati ravan trbuh? A zdravo se zdravo hraniš, brojiš kalorije, baviš se sportom – a taj dosadni špek na trbuhu nikako da nestane?! Za to mogu biti odgovorni sljedeći razlozi… 

1. Masnoća se skuplja u području tvog trbuha 

Tvoja genetika igra važnu ulogu kod raspoređivanja i skladištenja masnoća, tvrde stručnjaci. Visceralna masnoća je vrsta masti koja se taloži u tijelu na područjima trbuha i crijeva. To je jedan od najčešćih razloga zašto tako polako gubiš masnoću na trbuhu. 

2. Alergije na namirnice 

Alergije i problemi s namirnicama mogu također biti odgovorni za pretjeranu masnoću na trbuhu te nadutost. Neke alergije uzrokuju upale te nadut trbuh - svejedno kojim sportom se baviš. 

3. Hormoni 

Žene koje ulaze u menopauzu sklone su „sakupiti“ poneki kilogram viška na trbuhu. Osim toga, različiti drugi faktori – poput stresa  - mogu dovesti do hormonalne neravnoteže, što pogoduje dobivanju kilograma. 

4. Štitna žlijezda 

Bolesti štitnjače uzrokuju usporenu promjenu tvari, a to vodi do toga da tijelo počinje nakupljati masu. Štitna žlijezda određuje tempo kojim rade svi organi. Ako su uspori, onda automatski postajemo sklonije debljanju. 

Posjeti Miss7.24sata.hr