4 jako dobra razloga zašto se počet bavit s jogom

Thinkstock / Spencer Davies
Joga, trendsport koji svi odjednom stavljaju na Instagram i objavljuju slike sa super pozama, krivo! Istina, joga je zadnjih godina postala jako popularna , no iza toga stoji jedan vrlo dobar razlog. Jer, joga je puno više od pločica na trbuhu.
Vidi originalni članak

1. Izbaci negativne misli  

Stresan dan na poslu, ispiti, iritantan poslodavac, svađa s dečkom, sve nam to izjeda živce, a ponekad nam je raspoloženje samo loše. Ovdje pomaže joga! Postoje različite vrste joge – hatha joga može biti od izuzetne pomoći kad je riječ o smirivanju živaca. Kontrolirano disanje i opuštanje u kombinaciji s laganim vježbama pomaže da se koncentriraš na sebe i svoje tijelo. Sat vremena pauze za tvoje tijelo, gdje sve negativne misli staviš sa strane, čini čuda.

2. „Udiši“ dobro raspoloženje Dobro raspoloženje

Joga potiče dobro raspoloženje, kroz radost pokreta i smanjenju stresa što se dobiva jogom osjećat ćete se fantastično. Zapravo, tijekom vježbanja ste potpuno usredotočeni na sebe i vlastito tijelo ali postoje cool zajednice kao Joya Yoga Convention. Zajedno s drugima učite o tom sportu, na otvorenom ste i širite dobro raspoloženje.

via GIPHY

3. Potiče koncentraciju 

Imamo tendenciju da nas sve živo može omesti, skrenuti pažnju da smo dekoncentrirani cijeli dan. Ulazimo u kuhinju i u istom trenutku zaboravimo što smo htjeli – to zna pomalo bit neugodno.  Joga je definitivno sport u kojem ćeš ojačati svoje tijelo, ali ćeš ubrzo i primijetiti da jačaš i duh. Kroz kontrolirane tehnike disanja koje učiš na jogi, lakše se koncentriraš i usredotočena si.

4. Zdrav život

Joga je savršen sport za svakog tko misli da tjelovježba nije za njega. Ovdje nije riječ o tome da napraviš tisuću trbušnjaka i još nakon toga istrčiš maraton, ovdje se isključivo radi o tebi. Radiš vježbe koliko možeš, nema natjecanja niti konkurencije, svatko je usmjeren na sebe i svoje tijelo. Redovno prakticiranje joge utječe na kardiovaskularni sustav, kao i na jačanje imunološkog sustava, snižava krvni tlak te poboljšava san. Mislim da je ovo dovoljno razloga da se odvažiš i kreneš na jogu.

via GIPHY

 

Posjeti Miss7.24sata.hr