3 mjesta na Jadranu gdje te čeka savršeni sladoled

Facebook/Predrag Suka
I odmah mala najava! Naime, Dubrovnik je odnedavno bogatiji za još jednu slatku adresu, slastičarnicu Peppino, a donosimo vam još dva poznata mjesta Jadranu gdje se uvijek naručuje kuglica više. Jer svi su okusi tako fini...
Vidi originalni članak

Ne možemo zamisliti bolju ljetnu slasticu od sladoleda. Ukusan, s mnoštvom okusa, a još nas i rashlađuje. Stoga nas veseli vijest da se otvorila još jedna vrhunska slastičarna i to u Dubrovniku. Već sada se može uvrstiti u sladoledni trio, s Lukom u Splitu i Bobanovom B 041 u Šibeniku.

Ovaj puta na dalekom jugu, u Dubrovniku se prije koji dan otvorila nova slastičarnica Peppino`s za koju se već priča da je tamo možda najbolji gelato u gradu (poručuju kolege s portala Go Dubrovnik). U prostoru se vidi energija zagrebačkog Market Kolektiva tako da je Peppino`s je neodoljiv spoj dizajna interijera i vrhunskog užitka za nepce. Njihovi sladoledi su neodoljivi Choco Oreo, Caffe Latte, Pistacchio, ali i bio sladoledi bez glutena. A tko je Peppino? Prijatelj omiljenog profesora Baltazara, znatiželjna roda! I mi smo znatiželjni... jer želimo znati kakvog je okusa ova poslastica.

Ovu slastičarnicu ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je upisati u Google tražilicu najbolji sladoled u Splitu, i Facebook stranica slastičarnice Luka će se nametnuti kao prvi izbor. Inače, Luka Klimczak je Poljak koji je 2011. godine došao u Hrvatsku na odmor. Kako je proveo neko vrijeme u gradu pod Marjanom, Luka jednostavno nije mogao pronaći sladoled koji će zadovoljiti njegov ukus. Zainatio se i tri godine kasnije stvorena je slastičarnica Luka, koju ćeš prepoznati po dugim redovima ljudi koji na korzu čekaju da kupe sladoled.

Koja je tajna uspjeha ovog sladoleda? Poljak je u stalnom kontaktu s domaćim proizvođačima voća i povrća, a ujedno je i pravi zaljubljenik u začine. Tako su okusi poput slanih krekera, čili čokolade i sorbeta od šljive sasvim uobičajeni okusi, a u ponudi su bili i okusi od rajčice ili pak krastavaca s jogurtom.

Punog naziva Chocolat 041 ili Na cesti b041, ovu slastičarnicu najčešće zovemo "kod Bobana". A bivši nogometaš Zvonimir Boban doista je ulovio zlatnu koku kada je svom gastro carstvu pridodao i ovu slastičarnicu. Nastala kao franšiza milanske Shockolat, ova slastičarnica je postala sinonim za dobru čokoladu. Kako su se tek stanovnici Šibenika razveselili kada su, nakon prve adrese u zagrebačkoj Masarykovoj ulici, i oni dobili dobili svoju podružnicu. A koja je tajna ovog sjajnog sladoleda?

To što je svaki sastojak pažljivo odabran od čokolade, pistacija sa Silicije, lješnjaka, domaće metvice koja je u kombinaciji s čokoladom "foodgasm", i sve to pod budnim okom talijanskog slastičara Alessandra Morottija.

 miss7 retro: Jesi li već poslala razglednicu ovog ljeta?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr