15 stolnih lampi genijalnog dizajna koje mogu biti statement komad

Pr/ZaraHome
Vidi originalni članak
  • Stolna lampa nije samo rasvjetno tijelo, ona može biti remek-djelo dizajna, statement komad i fokus cijele prostorije
  • Transformativna moć jednog tako običnog i svakodnevnog predmeta uistinu je velika
  • Donosimo ti odabir 15 stolnih lampi, vrlo različita stila, ali čiji dizajn nas je redom ostavio bez daha 

Stolne lampe nevjerojatno su svestrane. Možeš ih dodati na policu za knjige, staviti ih na noćni ormarić, pokazati ih u dnevnoj sobi te općenito biti vrlo kreativna. Osim što osvjetljavaju prostoriju, današnje svjetiljke visokog dizajna također mogu biti dekoracija odnosno ukras prostora.

Dok svjetiljke s kromiranim ili mjedenim završnim obradama služe kao blistavi i privlačni akcenti, one izrađene od mramora ili betona mogu dodati teksturu elegantnom prostoru. Bez obzira na tvoju shemu dizajna ili potrebe za rasvjetom, najbolje stolne svjetiljke će biti sjajan dodatak domu. U nastavku otkrij 15 odabira stolnih lampi u raznim stilovima. I, da, što je najbolje ne moraju biti uvijek ni skupe, a izgledaju impresivno. P.S. Stavili smo i linkove gdje ih možeš kupiti!

1. Moderna stolna svjetiljka s lančanim prekidačem

Ova suvremena stolna svjetiljka ima mat crnu završnu obradu i sjenilo od lanene tkanine. Može se naručiti preko Amazona, a cijena joj je 71 dolar (510 kn). 

2. Stolna lampa tvrtke ACdO

Možda nećeš vjerovati da su vlakna korištena za izradu ovih sjenila osjetljivog izgleda dijelom od bambusa, a dijelom od recikliranih plastičnih boca. Izrađena ručno u tajlandskom tradicionalnom centru za rukotvorine od bambusa, svaka lampa će imati male varijacije (potrebna su tri majstora za izradu svakog komada!), što dodaje šarm. Može se naručiti preko Interneta, a cijena je 825 dolara (5916 kn).

3. Amur stolna lampa

Ručno izrađena u Maroku, ova prevelika mjedena svjetiljka izgledat će zapanjujuće na polici, stolu ili noćnom ormariću. Može se naručiti putem Interneta, a cijena je 1250 dolara (8961 kn).

4. Stolna lampa s afričkim uzorkom 

Svaki uzorak u repertoaru Bespoke Binny šareno je čudo. Može se naučiti putem Interneta, a cijena je 90 dolara (645 kn). 

5. SOTTAE moderni set stolnih svjetiljki

Što je bolje od jedne stolne lampe? Dvije stolne lampe! Dodajte ovaj par s bijelim sjenilima od tkanine svojim noćnim ormarićima za ambijentalno svjetlo i trenutačnunu nadogradnju kućnog uređenja. Može se naručiti putem Amazona, a cijena je 69 dolara (495 kn). 

6. Bellhop mat crna stolna lampa - posebno izdanje

Prijenosna lampa za čitanje s mogućnošću zatamnjivanja i baterijom koju su dizajnirali Edward Barber i Jay Osgerby šarmantna je i ima puno funkcija. Ovo novo lansirano ograničeno izdanje u mat crnoj boji više je nego vrijedno drugog pogleda i svojevrsna je odrasla verzija svog šarenijeg, razigranijeg, malog brata. Može se naručiti putem Interneta, a cijena je 395 dolara (2830 kn).

7. Kartell Bourgie lampa

Možeš opravdati trošenje na ovu stolnu svjetiljku jer je to, u stvarnosti, funkcionalna umjetnost. Ovaj šareni odabir nam je zapeo za oko, ali to je samo jedna od mnogih opcija vrijednih požude. Ove svjetiljke dolaze u bijeloj/zlatnoj, crnoj, prozirnom kristalu, titanu, srebru i fuksiji. Mogu se naručiti putem Interneta, a cijena je 530 dolara (3795 kn). 

8. Ayla kristalna stolna lampa

Ova mala akcentna svjetiljka savršen je spoj suvremene i glam estetike. Sjenilo sadrži crnu tkaninu s teksturom koja dodaje luksuzni dodir. Ova svjetiljka može se naručiti putem Interneta, a cijena je 279 dolara ( 2000 kn).

Life&style Kakva efektna ideja! Ljudi ovaj ukras za dom pretvaraju u originalne lustere koji podižu svaku prostoriju

9. Origami stolna lampa

Etsy i Oitenta izrađuju ove zabavne, geometrijske komade inspirirane origami umjetnošću. Može se naručiti putem Interneta, a cijena je 286,60 dolara (2052 kn). 

10. Yowie x Gantri Tiny stolna lampa

Kada je prvi put debitirala, komercijalna spisateljica Audrey Lee istaknula je da je ova ljupka mala lampa "inspirirana gljivama, Disneyjevom fantazijom i laticama cvijeća". Daje dovoljno svjetla za stvaranje pravih vibracija i uvijek će pružiti radostan trenutak za dizajn interijera. Dostupna je u crvenoj, šumsko zelenoj ili pješčanoj boji. Može se naručiti putem Interneta, a cijena je 248 dolara (1776 kn).

11. Matin stolna svjetiljka

Ova nevjerojatna lepezasta kreacija nalazi se na vrhu uglađene baze od poliranog mesinga. Dostupna je u dvije veličine. Velika verzija je visoka 52 centimetra, a mala verzija 38. Dolaze u tamnocrvenoj, svijetlo crvenoj, sivoj, bijeloj, senf i zelenoj boji. Može se naručiti putem Interneta, a cijena je 195 dolara (1397 kn).

12. Kartell Cindy stolna lampa

Uživaj u ovoj metalnoj stolnoj lampi inspiriranoj 70-ima (i dostupnoj u svim duginim bojama), još jednom komadu poznate talijanske dizajnerske kuće Kartell. Može na nabaviti putem Interneta, a cijena je 355 dolara (2542 kn).

13. Stolna lampa Eytan by Like A Lion

Ovaj savršen izvor svjetla, koji je dizajnirala Justina Blakeney, zasigurno će ukrasti dojam bez obzira na to kamo je stavila. Proizvedena u Indiji od punog drva, također ima prekrasne mjedene noge za isticanje na bilo kojoj površini koju ukrasiš njenom prisutnošću. Može se anručiti putem Interneta, a cijena je 150 dolara (1037 kn). 

Life&style Kako dnevni boravak učiniti elegantnim bez puno novca otkrile su nam dvije naše dizajnerice

14. Allure stolna lampa

Dodaj dašak elegancije svom prostoru uz ovu neutralnu stolnu lampu koja emitira sjaj šampanjca. Može se naručiti putem Interneta, a cijena je 129 dolara (923 kn).

15. Sutton stolna lampa od ratana

Ako je tvoja estetika eklektična ili boemska, možda će ti u životu trebati ova lampa od ratana. Možeš je koristiti kao noćnu lampu ili kao naglasak na stolu. Ova jedinstvena lampa dostupna je u zelenoj ili prirodnoj boji ratana. Može se naručiti putem Interneta, a cijena je 298 dolara (2.133 kn). 

Posjeti Miss7.24sata.hr