Otkrivamo savršeni božićni film za svaki horoskopski znak

Universal Pictures
Vidi originalni članak
  • Božić je pred vratima, pa je vrijeme da razmisliš uz koji božićni film ćeš najviše uživati
  • Mali savjet: vrijedi u pretragu ukalkulirati i svoj datum rođenja
  • Naime, tvoj horoskopski znak otkriva koji ti film najbolje odgovara

Voliš gledati božićne filmove, ali se čudiš što se uvijek vraćaš jednom istom naslovu? Ili ne znaš koji pogledati jer još nisi pronašla onaj najdraži u ogromnoj ponudi? Onda ti možemo pomoći! Ako si u nedoumici koji bi film u konačnici trebala pogledati oko Božića, pogled u tvoj horoskop može pomoći. Naime, tvoj horoskopski znak ne otkriva samo kako će ti proći sljedeća godina, nego i s kojim ćeš božićnim filmom doći na svoje.

Life&style Stiže nova komedija JLo 'Vjenčanje za umrijeti': pirati na egzotičnom otoku nabasat će na pogrešnu mladenku...

Bilo drama, komedija ili obiteljska zabava: ovo je savršeni božićni film za tebe - prema tvom horoskopskom znaku!

Ribe: 'Vilenjak' 

Ribe su poznate po suosjećanju, empatiji i duhovnoj crti. Svima žele samo najbolje i vole stvarati dobru atmosferu u dobrom društvu. Alter ego u filmu 'Vilenjak' pronaći će u veselom Buddyju (Will Ferrell) - osobi koju su odgojili božićni vilenjaci na Sjevernom polu i kreće u pustolovnu potragu za svojim biološkim roditeljima. Smiješna Buddyjeva priroda izmamit će osmijeh svakom gledatelju, ali slatka priča, u kojoj uvijek uslužni prijatelj vjeruje u čari dobrote i ljubavi na Božić, natjerat će srca riba da brže zakucaju. Uživaj!

Ovan: 'Sam u kući'

Nigdje se to ne spominje, ali sigurni smo da Kevin McCallister u filmu 'Sam u kući' mora biti ovan po horoskopu. Sve govori u prilog tome: silno je samouvjeren, pustolovan, maštovit i neovisan. Nijedan drugi horoskopski znak ne bi tako hladnokrvno reagirao da Božić mora provesti sam, a onda ga posjete dva provalnika. Kevin svladava svaku situaciju u i čak se uspijeva jako dobro zabaviti. Pravi uzor i nevjerojatno izvrstan božićni film!

Bik: 'Grinch'

Bik voli nekonvencionalno. Običan Božić uz ljubav, kič i svijeće? Ne, ne za bika po horoskopu. U 'Grinchu' istoimeno zeleno biće zbog traumatičnih iskustava iz djetinjstva ne mrzi ništa više od blagdana. Ali, neki stanovnici gradića Whoville približavaju Grinchu ovo slavlje ljubavi i dobrih djela. Možda to mogu uspjeti i s  predstavnicima horoskopskog znaka bik?

Blizanci: 'Zapravo ljubav' 

Ako si rođena u znaku blizanaca, prštiš šarmom, druželjubiva si, željna harmonije i uvijek si raspoložena za romantiku. Zato ti nije dovoljna samo kontemplativna priča za Božić – treba ti više! Zvijezde i tvoj horoskop znaju: Klasični film 'Zapravo ljubav' savršen je božićni film za tebe. 

Rak: 'Ljubav i praznici'

Božić je tvoje vrijeme jer voliš imati najvažnije ljude u svom životu oko sebe, zabavljati ih, razmišljati o savršenim darovima i stvarati lijepe trenutke. Jesi li se prepoznala? Onda ste ti apsolutni rak sa svojom duševnom i brižnom crtom. Ono što ti treba je božićni film koji je romantičan i krasi ga sjajno okruženje. Imamo upravo pravu stvar za tebe: u filmu 'Ljubav i praznici' Kate Winslet i Cameron Diaz zamijene svoje super udobne kuće u L.A.-u i Engleskoj tijekom Božića - i tako upoznaju jedinu pravu ljubav zaobilaznim putevima. Ovdje ima dosta romantike i inspiracije - čisto zlato za zabavu za rakove.

Lav: 'Ljubavna zamka'

Lavovi su snažne, karizmatične i optimistične osobe koje imaju velike planove za sebe i svoj život. Svatko tko je već gledao film 'Ljubavna zamka' znat će zašto pretpostavljamo da je protagonistica Natalie (Nina Dobrev) sigurno rođena kao lavica. Natalie je upoznala Josha na aplikaciji za spojeve. Ali, postoji problem: ona živi u L.A.-u, on u New Yorku Yorku. Nina leti - prilično lavovski - impulzivno i spontano do voljene osobe, gotovo kao romantično božićno iznenađenje. Tamo saznaje da se Josh pretvarao da je netko sasvim drugi. Nakon nekonvencionalnog pokušaja ispravljanja štete, duh Božića ipak se pojavljuje…

Djevica: 'Povratak u Christmas Creek'

Djevice su marljive, inteligentne, prizemljene i avanturistički nastrojene u isto vrijeme. Pršte energijom i neustrašivije su od nekih drugih znakova zodijaka. Postoji jedan božićni film koji odgovara mnogim aspektima rođenih u znaku djevice: 'Povratak u Christmas Creek'. U filmu, koji je često zastrašujuće predvidljiv, glavna junakinja Amelia ne samo da čisti svoj osobni život, nego i prekida dugogodišnju obiteljsku svađu - sve u samo osam dana…

Vaga: 'Prošlog božića'

To je najbolja božićna pjesma ikad, a sigurni smo da i ti znaš pjevati uz nju: „Last Christmas, I gave you my heart…“ Godine 2019. nitko drugi do Emma Thompson napisala je scenarij za film upravo inspirirana ovom pjesmom. U glavnoj ulozi je Emilia Clarke, kao Kate, koja radi kao prilično ogorčeni i razočarani božićni vilenjak u robnoj kući sve dok je njezin novi (i prilično tajanstveni) znanac, Tom, ne uvede u život iz potpuno nove perspektive. Zašto je ovo baš pravi božićni film za vage? Naime, vage su jako zabavni ljudi koji će uživati gledajući Kate kako se ponovno zaljubljuje u svijet oko sebe u Londonu za Božić.

Škorpion: Noelov dnevnik

Božićne bajke ili klasici poput 'Sissi' nisu za žilavi horoskopski znak škorpiona. U filmu 'Noelov dnevnik' pisac bestselera Jacob otuđio se od svoje obitelji nakon što ga je njegova mentalno bolesna majka istjerala iz kuće kada je imao 16 godina. Nije ga bilo kod kuće 20 godina. Kad nekoliko dana prije Božića primi vijest da mu je majka preminula i da mu je ostavila svoju kuću, vraća se – srediti imanje, suočiti se s prošlošću i možda s više nade gledati u budućnost.

Strijelac: 'Najluđi Božić'

Provesti praznike sama na kauču kod kuće? Horor show za aktivne strijelce! Ovaj horoskopski znak poznat je po svojoj dinamičnoj prirodi željnoj akcije. Naš savjet: 'Najluđi Božić'. U filmu obitelj Griswold želi proslaviti Božić sa svim ukrasima, ali to im baš i ne ide: božićno drvce je preveliko i ne stane u kuću, tipična američka svijetla kućna rasvjeta je pokvarena i onda tu su i neželjeni posjetitelji na vratima. Ono što zvuči jako loše je, prije svega, jedna stvar: izuzetno je smiješno.

Jarac: 'Božićna priča'

Budi iskrena: na kraju godine svi smo skloni nostalgiji i ponekad sanjarimo o prošlim vremenima. Osobe rođene u horoskopskom znaku jarca jako vole mentalno otputovati u prošlost za Božić. Nije ni čudo da i oni više teže klasicima nego novim izdanjima. Naš savjet: 'Božićna priča'. U Disneyjevoj verziji, glavnog lika škrtog, ogorčenog i mrzitelja Božića Ebenezera Scroogea glumi Jim Carrey. Upravo na Badnjak, duhovi Božićne prošlosti, sadašnjosti i budućnosti opsjedaju ga i pokušavaju uputiti na pravi put.

Vodenjak: 'Home for Christmas'

Dobro, to je serija, ali... Božić s cijelom obitelji ponekad zahtijeva poprilično diplomatske vještine i domišljatosti da se zadrži kontemplativno raspoloženje. Nešto što ne bi trebalo biti teško za horoskopski znak vodenjaka, jer vodenjaci su poznati po svojoj kreativnoj prirodi orijentiranoj na rješenja. Protagonistica Johanne također mora biti kreativna u seriji. Kako bi izbjegla neugodna pitanja, prve nedjelje došašća izmišlja dečka - njezina je obitelj oduševljena i spontano ga poziva na Božić. Glupo, jer sada Johanne zapravo mora pronaći odgovarajućeg partnera u samo 24 dana. Jamčimo: njen put kroz džunglu spojeva jednostavno je smiješan! 

Life&style 'Cvrčak i mravica', hrvatski dugometražni crtić ravan je Pixarovim filmovima i prikazivat će se u 30 zemalja

Posjeti Miss7.24sata.hr