Jane Birkin želi zabraniti naziv 'Birkinica'

Instagram/Nives Celzijus
Francuska glumica čije ime nosi najpopularnija torba svih vremena - Hermesova Birkinica, želi stati na kraj korištenju svog imena u svrhu promoviranja brenda.
Vidi originalni članak

Iako je Hermesova torba kreirana prvenstveno za nju, Jane Birkin je očito dosta promoviranja iste. Torba koja se izrađuje u ograničenim količinama, od najkvalitetnije kože te prodaje po visokoj cijeni Jane je prisjela nakon što je gledala dokumentarac udruge PETA.

Birkin navodi kako se u dokumentarcu pojavljuju snimci s farme aligatora gdje se uzgajaju reptili za izradu torbi. Prije nego im se odere koža, krokodile smjeste u betonski bazen i zatuku do smrti. Da Jane misli ozbiljno, svjedoči i njena službena izjava.

"Nakon što sam upozorena na okrutnu praksu spram krokodila koji se uzgajaju za Hermesove torbice koje nose moje ime, zamolila sam Hermes Grupu da promijeni ime torbe dok se ne promijeni način postupanja te dok se ne počnu koristiti internacionalni standardi u uzgoju životinja za predmete od kože", istaknula je.

Hermes nije prešutio ovu izjavu, nego je sastavio svoju.

"U tijeku je istraga na farmi koja se navodno pojavljuje u videu. Hermes očekuje najviše etičke standarde od svojih suradnika kada je uzgoj krokodila u pitanju".

Posjeti Miss7.24sata.hr