Zauvijek pozdravi grudice! Evo kako će tvoja maskara uvijek izgledati savršeno

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Maskara je moćna make-up saveznica koja nam pomaže da uokvirimo oči i postignemo zavodljiv pogled
  • Iako je nanošenje naizgled vrlo jednostavno, za izvlačenje maksimuma od maskare potrebno je pridržavati se nekoliko jednostavnih trikova
  • Izbjegni make-up pogreške i ovog ljeta zablistaj uz savršeno našminkane oči

Nijedna pripadnica ljepšeg spola ne može odoljeti dugim, gustim i uvijenim trepavicama, pa je maskara neizostavan dio svakodnevne make-up rutine. Čak i one žene koje se rijetko šminkaju posjeduju je u svojoj kozmetičkoj torbici, pa ne čudi da je upravo ovaj kozmetički proizvod jedan od najprodavanijih na svijetu. No to što spada u najčešće korištene svakodnevne proizvode, ne znači da je znamo ispravno nanijeti i da smo naučile baš svaki trik. U nastavku donosimo nekoliko savjeta koji će ti pomoći da tvoje trepavice budu savršeno našminkane, izgledaju ekstra voluminozno - i nemaju grudice! 

Maskaru prvo nanesi na donje trepavice

Usprkos tome što se na prvu čini nebitnim kojim redoslijedom nanosimo maskaru, vizažisti savjetuju da uvijek počnemo s donjima. Tajna je u tome da ćemo tako izbjeći neželjene sitne točkice na gornjim kapcima i spriječiti preslikavanje kad pogledamo prema dolje. Pri nanošenju maskare na donje trepavice gledaj ravno ispred sebe i nanosi je cik-cak potezima, a zatim pogledaj prema gore i nanesi je na gornje trepavice. Postupak ponavljaj sve dok ne postigneš željenu debljinu. 

Nemoj pretjerivati sa slojevima

Vodiš li se onom - što više maskare, to bolje, mogla bi se razočarati rezultatom. Nanošenjem puno slojeva teško ćeš izbjeći grudice, koje ne izgledaju privlačno i stvaraju potpuni nered. Osim toga, tvoje će se trepavice slijepiti i poslije ćeš ih teško razdvojiti. Kako bi to izbjegla, nanesi najviše tri sloja maskare i preskoči popravljanje tijekom dana. Vjeruj nam, bolje će izgledati ako ih ne budeš obnavljala dodatnim slojevima. 

Odaberi postojanu maskaru

Kako je maskara dio svakodnevne makeup rutine bez koje većina žena ne može zamisliti dan, vrlo je važno odabrati onu koja će biti postojana i koja se neće razmazivati. To posebno vrijedi za vruće ljetne mjesece, kad je izazov spriječiti otapanje make-upa i zadržati njegovu trajnost. Mnogi vizažisti zato predlažu da posegneš za vodootpornim i postojanim maskarama, poput Avonove vodootporne maskare True Power Stay, i tako izbjegneš make-up katastrofu. Ova maskara otporna je na vrućinu, vlažnost zraka i znoj, pa se neće razmazati čak niti tijekom najtoplijih dana, a savršeno će zadebljati trepavice i dati im ekstra volumen bez razmazivanja i grudica.

Pripazi na rok trajanja

I maskara, kao i svi drugi beauty proizvodi, ima rok trajanja. Ona uglavnom traje do šest mjeseci, a nakon isteka roka u njoj se počinju stvarati bakterije. U tom je slučaju vrlo opasna jer se nanosi na posebno osjetljivo područje, oko očiju, pa može doći do infekcije. Osim što je opasna, stara maskara s vremenom postaje tvrda i počinje se mrviti pa ju je teško lijepo nanijeti na trepavice. To je znak da je trebaš baciti i zamijeniti novom. 

Koristi uvijač za trepavice

Uvijač je sve. I ako ga ne koristiš, trebaš. Bez obzira na to kakve trepavice imaš, uvijač će ih dignuti u visine, izdužiti i učiniti da izgledaju kao umjetne! Koristi ga prije nanošenja maskare tako da uvijanje počneš od korijena trepavica, pritisneš 10 sekundi i nakon toga potegneš prema kraju trepavica te ponoviš postupak. Tako ćeš dobiti savršeno uvijene trepavice i maksimizirati efekt otvorenih i većih očiju. 

Na što još obratiti pozornost kod šminkanja očiju na +35°C?

Mnoge žene pri nanošenju šminke najviše pozornosti i vremena pridaju upravo očima, pa je postojanost make-upa na tom području iznimno važna. Vrući ljetni dani odličan su saveznik za postizanje željenog preplanulog tena, ali su i neprijatelj za naš makeup. Naime, 35°C nikako ne pogoduje njegovoj postojanosti jer se nerijetko otopi i razmaže, a to je ono što nikako ne želimo, zar ne? Kako bi u potpunosti spriječila da se to dogodi ili barem ublažila topljenje (dok je vani pakleno vruće), donosimo ti nekoliko jednostavnih savjeta za šminkanje očiju tijekom ljetnih mjeseci: 

Nemoj pretjerivati s količinom šminkePrvo i najvažnije ljetno beauty pravilo glasi: "Što manje make-upa, to bolje!". Ljetne vrućine nikako ne podnose nekoliko slojeva šminke na očima. Osim što ih je prilično teško nanijeti, ne izgledaju privlačno i s vremenom se počinju otapati. Kako bi izbjegla taj scenarij, tijekom ljetnih mjeseci biraj dugotrajno postojane proizvode, poput Avon True Power Stay sjenila za oči u olovci, koje sadrži formulu otpornu na vrućinu, vlažnost zraka, vodu te znoj i do 16 sati. Osim toga lako se nanosi, ne razmazuje se te pruža intenzivnu i ujednačenu boju. 

Koristi postojanu olovku za oči. Olovka za oči, nakon maskare i pudera, još je jedan must-have. Čini tvoj pogled još privlačnijim i dodaje karakter odabranoj šminki za taj dan. Pri odabiru "ljetne" olovke za oči potrebno je zadovoljiti nekoliko jednostavnih uvjeta: mora biti vodootporna, ne smije se otapati u doticaju sa znojem i mora dugotrajno dobro izgledati. Ako si u potrazi za takvom olovkom, možeš je pronaći u Avonovoj kolekciji Power Stay otpornoj na vrućinu i idealnoj za ljeto. 

Nanesi postojani korektor. Za potpun naglasak našminkanih očiju pomoći će i korekcija tamnih kolutova ispod očiju za koju ti preporučujemo korektor Avon True Power Stay, postojan i do 18 sati, kao i šminkanje obrva. Istaknute obrve savršen su završni detalj za zavodljiv pogled.

Ostani hladna kao špricer i ne daj visokim temperaturama da ti stvaraju nervozu. Pronašli smo odlične ideje koje će te spasiti od vrućina i unijeti dašak svježine u tvoju svakodnevicu. Klikni ovdje i #dajseohladi!
 

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr