Zanimljivo je što smo najviše vezano uz ljepotu guglali ove godine - sasvim je drugačije od prošle

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Nasreću po mnoge, 2020. godina je na samom izmaku! Osim za slavlje, pravo je vrijeme i za rekapitulaciju
  • A tko bolje zna o događanjima i vodećim trendovima od Googlea koji nam je spremno otkrio čime smo se sve bavili ove godine
  • Sudeći prema pretragama u kategoriji 'beauty' u godini za nama postali smo sami svoji majstori kada je oblikovanje kose u pitanju

Prosinac nam donosi i rekapitulaciju aktualne godine pa tako broje stranicu predstavljaju statistiku najtraženijih pojmova. Predvodnik ovog trenda zasigurno je sveznajući Google, a mi smo odlučile zaviriti na listu i otkriti što smo to ove godine 'guglali' u kategoriji 'beauty'.

Beauty Pukao ti je nokat a kozmetičarke ni na vidiku? Imamo genijalan trik kojim ga možeš popraviti kod kuće

Prema objavljenoj listi, prvo mjesto nisu zauzeli kozmetički tretmani ili novi proizvod već tutorijali koji otkrivaju kako biti majstor u vlastitom domu. U prvom redu to se odnosi na 'DIY frizure', a popularnost pretraživanja pojmova vezanih uz kosu ne čudi budući da su frizerski saloni dijelim svijeta privremeno bili zatvoreni zbog pandemije koronavirusa.

Beauty Ovu pogrešku s frizurom rade mnoge žene u 40-ima, a rješenje su dvije frizure koje pristaju svima

Za usporedbu, najtraženiji pojmovi iz svijeta ljepote u 2019. godini bili su oni vezani uz upotrebu umjetnih noktiju i trepavica te uspješno nanošenje tekućeg pudera i kreme za samotamnjenje. No, ove godine vrh liste najtraženijih pojmova mahom zauzimaju pitanja o oblikovanju i njezi kose. U vodećih pet uspješno se uguralo samo ono o pravilnom pranju ruku. A ovo je cjelokupni popis TOP 10 pitanja na koja smo u 2020-oj tražili odgovore:

1. Kako ošišati mušku kosu kod kuće

2. Kako pravilno osušiti kosu

3. Kako obojiti kosu kod kuće

4. Kako oprati ruke

5. Kako oblikovati zavjesa šiške

6. Kako ošišati žensku kosu

7. Kako napraviti pletenice

8. Kako izblajhati kosu

9. Kako podšišati vrhove

10. Kako 'obrijati' lice (dermaplaning)

 

Posjeti Miss7.24sata.hr