Vizažistica u Pobješnjelom Maxu koristila prašinu i zemlju

themoviedb.org
Ne mogu reći da je to jedan od najljepših filmova na kojem sam radila, smije se vizažistica Lesley Vandevalt dok prepričava kako je bilo snimati film Pobješnjeli Max: Divlja cesta, koji je zaradio čak 10 nonimacija za Oscar
Vidi originalni članak

Postapokaliptična atmosfera filma koji je ove godine između ostalog i u utrci za Oscara za najbolji film (nominiran je za čak 10 zlatnih kipića), bila je težak zadatak za australsku vizažisticu. Htjela sam da djevojke sjaje u tom prljavom svijetu, kaže Lesley. "Koristila sam shimmere za tijelo u nekoliko različitih nijansi - od zlatne, preko bakrene sve dok svijetloružičaste i prije nego što sam djevojkama nanosila ikakvu šminku, stavljala sam shimmer."

Vizažistica je pokušala make up održati što prirodnijim, odnosno kao da ga uopće nema. Koristila sam malo umjetnih trepavica, tu i tamo puder, ali ne previše proizvoda, kaže. Bilo bi ludo da smo od njih napravili beauty kraljice kad nisu imale pristup ničemu, dodaje. 

Koristila je i zemlju, koju je "umjetnički" nanosila na lice, kako kaže. 

Charlize Theron izgledala je najdramatičnije od svih ženskih likova, a vizažistica je za nju odlučila iskoristiti i masno sjenilo kojim joj je dodatno naglasila oči. Kako bi djevojke izgledale znojno i sjajno, Lesley je koristila glicerin, a nekada i ružinu vodicu u spreju.

Kosu je održavala "onakvom kakva bi bila treći dan nakon pranja" sprejem od slane vode koji je učini čvrstom te suhi šampon za volumen. I kosu je "uređivala" prašinom...

Posjeti Miss7.24sata.hr