Vizažistica otkriva trik kojim ćeš postići punije obrve koje djeluju tako prirodno

Instagam
Vidi originalni članak
  • Postizanje punih i gustih obrva koje ne djeluju suviše umjetno i strogo ponekad djeluje kao pravi izazov
  • Poznati "eksperti za obrve" otkrivaju kako je sjajan trik koji može nadići ovaj problem kreiranje tzv. obrva u sjeni
  • Riječ je zapravo o tome da pomoću nekoliko nijansi svjetlijeg pudera za obrve (ili sjenila) napraviš bazu po kojoj ćeš iscrtati dlačice

Iako već godinama znamo da gelovi za obrve mogu pomoći ispuniti dlačice koje već imamo, a olovke skicirati one koje nemamo, nedostaje nam trik koji profesionalci koriste za stvaranje dimenzija te samim time punijih, ali i nježnijih obrva. 

Riječ je o tzv. obrvama u sjeni, a ovaj izgled odnosi se na to da iscrtaš obrve tako da izgledaju puno prirodnije koristeći pritom samo olovku i specijalni puder za obrve. Ako pogledaš one sretnice koje imaju prirodno pune, guste obrve s mnoštvom dlačica, uvidjet ćeš da one na koži stvaraju određenu sjenu. Upravo je to iluzija koji slavni vizažisti žele postići prilikom uleđivanja svojih klijentica. 

Beauty savjeti Ovo radimo skoro sve: Način na koji čupaš obrve može brže postarati tvoju kožu, pogledaj na što treba pripaziti

Igra svjetla i sjene

"Ako želite da vam obrve izgledaju prirodno guste, morate rekreirati način na koji rastu" - otkrila je  Anastasia Soare za Glamour. Ova poduzetnica poznata je kao "kraljica obrva" i osnivačica popularne kozmetičke kuće Anastasia Beverly Hills. "Ono što trebate je pomiješati više nijansi tako da na koži ispod obrva stvorite svojevrsnu bazu koja je jednu ili dvije nijanse svjetlija od vaše prirodne boje. Zatim olovkom čija je boja najsličnija onoj vaših obrva iscrtajte linije koje će pratiti dlačice" - dodala je.

Savjet zlata vrijedan Ovo je jako korisno: Žene koje su prešle 50 otkrivaju koji bi beauty savjet dale 20-godišnjoj sebi

Ključna je podloga

Zapravo, princip za kreiranje baze obrva je obrnut od metode koju primjenjuješ kad kreiraš bazu, odnosno podlogu na licu. Dok pri odabiru pudera nastojiš odabrati nijansu koja je najsličnija tvoji boji kože, kada odabireš puder za obrve odaberi svjetliju nijansu budući da je poanta kreiranje sjene koja će tvojim obrvama pružati puniji izgled. 

Beauty savjeti Savjet koji je zaludio Internet: Trik sa sapunom za guste, savršeno oblikovane obrve

Mekši i prirodan izgled

Ova tehnika pomaže dati suptilan, zamagljujući učinak koji obrvama daje mekoću te se gubi strogi izgled koji nerijetko djeluje suviše umjetno. "Ideja je stvoriti mekši izgled obrva za razliku od oštrog, grubog stila koji se nosi već neko vrijeme", objašnjava Sherrille Riley, vizažistica kojoj je uređenje obrva povjerila i Meghan Markle. "Odličan je način postizanja prirodnih, punijih obrva koje su nježno poboljšane." - dodala je. Naravno, ako pri ruci nemaš specijalni puder za obrve uvijek se možeš poslužiti dobrim starim trikom i posegnuti u svoju paletu nude sjenila.

Posjeti Miss7.24sata.hr