Vizažistica koja je šminkala i Lady Di i Meghan Markle otkriva kakav makeup članice kraljevske obitelji najviše vole!

Instagram@gisou Meghan Markle
Vidi originalni članak
  • Mary Greenwell vizažistica je s dugogodišnjim iskustvom te surađuje s brojnim slavnim damama
  • Poznata je po tome što spaja klasični izgled s elementima modernog, osvježenog makeupa
  • Otkrila je koja je tajna savršenog makeup looka, kakav makeup članice kraljevske obitelji najviše vole, ali i na koji beauty trend se nikako ne može priviknuti

Mary Greenwell poznata je vizažistica koja je tijekom svoje karijere šminkom uljepšala mnoga poznata lica. Među njima su i Meghan Markle, Cate Blanchett, Linda Evangelista, Emilia Clarke, Amanda Seyfried, Lily James i mnoge druge.

Također je bila i dio ekipe profesionalnih vizažista, frizera i stilista koji su blisko surađivali s princezom Dianom pa je tako Mary šminkala Lady Di i za njenu prvu naslovnicu Voguea. I godinama (desetljećima!) nakon toga, Mary je i dalje među omiljenim makeup artisticama dama iz kraljevske obitelji.

Za Glamour je ispričala kakav makeup članice kraljevske obitelji najviše vole, o svojim najdražim makeup proizvodima i odakle crpi inspiraciju za lookove koje stvara, a podijelila je i nekoliko pravih mudrosti o ljepoti.

Mary već godinama ima priliku kroz makeup slavnih žena pokazati svoje iskustvo i vještinu šminkanja, a njeno spajanje predivnog, klasičnog makeupa sa svježim, modernim izgledom osiguralo joj je mjesto među omiljenim vizažistima poznatih i slavnih.

O radu na poznatim klijentima Mary je rekla kako je sve stvar dogovora u kojem će smjeru makeup ići. “Kreće od vizije klijenta, a zatim se razvija u cijeli beauty look u suradnji s frizerima. Pazi se i na tonove, oblik i strukturu outfita kako bi se sve uklopilo u jedan savršeni završni look!”

Obožava svoj posao i uživa u suradnji sa slavnim damama, a iz njih također crpi i inspiraciju. “Inspiraciju dobivam direktno od osobe s kojom radim, od njihove prirodne ljepote do prigode za koju stvaramo pojedini makeup look”.

Iako je imala priliku surađivati s mnoštvom žena iz celebrity svijeta, kao najbolji trenutak svoje karijere, Mary je izdvojila modno snimanje sa supermodelom Lindom Evangelistom iz 1993., za američki Vogue. “Bili smo na prekrasnoj lokaciji na plaži u Malibuu. Bio je prekrasan dan i sjećam se kako sam se zamislila i u tom trenutku mislila koliko sam sretna”.

Moda Kraljevske dame su blistale, ali bijela elegancija Meghan Markle oduzimala je dah

Budući da je imala priliku surađivati s nekoliko članica kraljevske obitelji, Mary već zna kakav makeup look očekuju te da sve mora izgledati savršeno uglađeno.

O tome kakav makeup članice kraljevske obitelji najviše vole te kako ga točno i ona sama kreira, Mary je rekla: “Vrlo je važno kreirati besprijekoran look, to je cilj. Koža koja izgleda savršeno glatko i prirodno uživo, ali i pred kamerama. Kako bih to dobila, koristila bih puder s blagim prikrivanjem, a zatim na područja gdje je potrebno više prikrivanja stavila korektor za savršeno prirodan završni izgled.”

Mary je naglasila i kako makeup za članice kraljevske obitelji ne ovisi o trendovima, već je na prvom mjestu bezvremenska, klasična ljepota. Savjetovala je i što treba izbjegavati kako bi se postigao upravo takav look. “Za stvaranje svježeg i prirodno sjajnog looka izbjegavala bih jako sjajne i svjetlucave highlightere i umjesto toga koristila sjajnija tekuća rumenila ili rumenila u kremi, za postizanje blistavog tena.”

Rumenilo je navela i kao svoje tajno oružje u postizanju uvijek svježeg izgleda kože, kao i minimalno korištenje highlightera. Mary je otkrila i kako se tajna u savršenom nanošenju šminke krije u korištenju naših ruku! “Kad prstima nanosiš tekuće i kremaste proizvode stvaraš savršeno uglađen look, poput druge kože”.

Priznala je i kako postoji beauty trend s kojim se nikako ne može složiti, a to su umjetne trepavice. “Volim lookove iz 80-ih i 90-ih kad korištenje umjetnih trepavica nije bilo toliko popularno, već smo maskaru samo nanosili u nekoliko slojeva”, a dodala je i kako su joj posebno dragi makeup lookovi iz 60-ih, koji su trenutno oživjeli te dobili moderniziranu verziju klasičnog izgleda s neutralnom bojom usana i toplim, smokey nijansama sjenila na očima u kontrastu.

Mary voli isprobavati sve nove makeup proizvode, neovisno o tome jesu li iz linija luksuznih ili drogerijskih brendova, no savjetuje kako je, ako stvarno u nešto želimo uložiti, najbolje više potrošiti na proizvode za njegu kože te paziti da pristaju potrebama naše kože.

Uz sve savjete koje kroz cijelu karijeru dijeli s javnošću i drugim vizažistima koji žele učiti iz njenog iskustva, Mary je otkrila i koji je najbolji beauty savjet koji je ona sama dobila. “Ljepota je instinktivna te isti pristup ne pristaje baš svima, no prilagođavanje i fleksibilnost je put kojim se gradi vlastiti stil. Također bih rekla kako je priprema kože pravim proizvodima ključna za savršen makeup”, zaključila je Mary.

Beauty Makeup trik 'luk i strijela' za punije i seksi usne prepisujemo od beauty guruice Hude Kattan

 

Posjeti Miss7.24sata.hr