"Kako već dvije godine besplatno bojim kosu kod profija"

Privatni album/Olja Runjić
Da, dobro si pročitala, saznale smo kako bez brige prepustiti svoju kosu u ruke profesionalaca i dobiti sjajnu frizuru. I to samo za jedno - hvala!
Vidi originalni članak

Novi trendovi u bojenju kose pojavljuju se i mijenjaju velikom brzinom, ali često ih je problem financijski pratiti. Usluge u frizerskim salonima nerijetko su poprilično skupe i veliki broj djevojaka odlučuje se na bojenje kod kuće. Ali moramo biti iskrene - ni ne "obično" bojenje ne možeš sama odraditi kvalitetno poput profesionalca, a kamoli izvesti nešto posebno poput balayagea ili ružičaste kose! 

Ipak, imamo dobru vijest! Saznale smo kako možeš pratiti sve trendove bojenja kose i to - potpuno besplatno! I da, možeš se besplatno i šišati. Zagrepčanka Andrea Solar otkriva kako to ona radi:

"Oduvijek sam voljela eksperimentirati s bojama za kosu i nikada se nisam bojala probati nešto novo. Prvo sam bojila kosu sama kod kuće, ali onda mi je prijateljica rekla da se prijavim na Keune akademiju gdje će moja kosa biti u rukama stručnjaka potpuno besplatno. Kako je ona već nekoliko puta bila na njihovim seminarima i radionicama posvećenima bojenju kose, iz prve ruke mi ih je dobro nahvalila, a to mi je bilo sasvim dovoljno da se i ja prijavim".

KOSA 8 zabluda o bojenju kose u koje si možda povjerovala

Prvi put sam pozvana kao model za bojenje prije otprilike dvije godine. Od tada tamo odlazim svaka tri do četiri mjeseca, a već sam i zaboravila kako je to platiti uslugu u frizerskom salonu. Razlike zapravo nema, osim što ove usluge ne plaćam. Njima trebaju modeli, a meni frizeri i to nazivam dobrom suradnjom. 

Što se tiče odabira boje za kosu, frizeri na Akademiji daju slobodu modelima da odaberu što im se najviše sviđa. Obično savjetuju što bi još ljepše i bolje odgovaralo modelima, a često i probavaju nove proizvode/boje za kosu. Kako sam ja dosta fleksibilna oko odabira boja, uvijek dobijem stvarno lijepe, kvalitetne i zanimljive rezultate. Sudeći prema iskustvu frizera koji sudjeluju na seminarima i radionicama, svi modeli uvijek mogu očekivati da će konačni rezultat biti upravo ono što su poželjeli.

"Nedavno je održana i humanitarna akcija "Stilom za Afriku" u sklopu koje su okupili vrhunske frizere iz cijele Hrvatske i besplatno nudili usluge šišanja, a cijela akcija bila je tematizirana u afričkom stilu! Često na ovakvim događanjima dođeš u ruke ljudi koji nerijetko surađuju i s našim celebovima!"

Kosa Za plavuše i tamnokose: 5 boja za kosu koje skidaju i po 10 godina

Osim ovakvih seminara i radionica, brojni frizerski saloni diljem Hrvatske također traže modele na kojima probavaju nove tehnike bojenja kose. U Zagrebu su to, primjerice, Ruža Essentials (Ruža akademija), dok potražnju za modelima raspisuju i Schwarzkopf Professional ASK Akademija te L'Oréal Akademija Hrvatska. Također se u nekim salonima na taj način možeš i besplatno šišati.

Za prijavu je potrebno samo pratiti njihove stranice i društvene mreže na kojima se oglašavaju, ali možeš ih jednostavno i sama kontaktirati te pitati organiziraju li nešto toga tipa. Problem je samo što moraš čekati svoj termin i prilagoditi se njihovim zahtjevima, dok u frizerskim salonima, kada plaćaš uslugu, možeš puno brže doći na red. No, za besplatnu i dobru uslugu isplati se čekati, zar ne?!

Posjeti Miss7.24sata.hr