Upečatljiv make up samo za najhrabrije

Camerapress
U moru monokromatskih i klasičnih lookova koje dizajneri i vizažisti predlažu za ovu sezonu jedan se istaknuo živim bojama.
Vidi originalni članak

Look Jeremyja Scotta kojeg je kreirala Val Garland, vizažistica kuće Mac, osvojit će sve žene koje se vole istaknuti i žele razbiti jesensku i zimsku monotoniju. Nekoliko savjeta kako kombinirati i nositi jarke boje dala je i vizažistica Bianka Žugelj, koja je završila prestižnu Cinema Make Up School u Los Angelesu. 

"Ona je djevojka poput onih koje su početkom devedesetih obilazile klubove, posebna i individualka. Najrazličitije boje poput limun žute, limeta zelene, narančaste, plave i boje ciklame moraju provocirati s vašeg lica", poručila je Val Garland. Essence se s druge strane inspirirao bojama velegrada, pa uz jarke boje nudi i dio spektra prigušenih nijansi poput sive, a Bianka kao svoje omiljene boje ove sezone ističe narančastu, ljubičastu i crvenu boju.

"Ako želite imati jarki make up na očima i usnama ove sezone se slobodno možete odvažiti na to s obzirom da je to IN. Naravno, uvijek je dobro razmisliti za kakvu ćete prigodu to iskoristiti. Ne bih preporučila da se tako našminkate za odlazak u grad preko dana ili za poslovni sastanak jer koliko god dobro vi to napravili - bit će previše. Ako se pak radi o večernjem izlasku, slobodno si dajte oduška jer bez obzira na svjetske trendove živimo u vremenu kad se više - manje nosi sve pa tako žene često isprobavaju nove kombinacije kako sa odjećom tako i sa make upom", savjetuje Bianka i ističe kako treba voditi računa o tome da uskladite boje i tonove: "Ako ste se odlučili za ljubičasti ruž tople nijanse tada na očima slobodno možete staviti sjenila hladnih tonova kao zeleno i obrnuto. Važno je samo da vam na licu ne prevladavaju samo topli ili samo hladni tonovi - dobro je napraviti nekakav balans."

Narančasto sjenilo u kombinaciji s nude ružem i potezom sivim tušem će dobro izgledati na poslu i u dnevnim prigodama, dok ćete uz plavi smokey ili mnogo srebrnog sjenila i plavog tuša privući pažnju u svakom klubu. Iako vam se možda čini kako je ovosezonski look Jeremyja Scotta nešto najbolje što vam jesen može ponuditi, imajte na umu da se ipak radi o scenskom make upu. U svakodnevici će mnogo bolje izgledati kombinacije sjenila iz istog spektra boja ili jarki ruž i neutralna boja sjenila.

Bianka preporučuje da plave oči istaknete ljubičastim, sivim i zlatnim nijansama. "S obzirom da plavim očima izrazito dobro stoji smokey eyes look, možete ga kombinirati s jarkim bojama kao što su boja ciklame, tirkizna ili srebrna." Zelene oči će istaknuti jarke zelene i ljubičaste nijanse, a sive oči iste nijanse kao i plave. Smeđooke žene su sretnice koje mogu nositi sve jarke boje.

Posjeti Miss7.24sata.hr