U 3 jednostavna koraka do glatkih nogu

Thinkstock / Spencer Davies
OK, valjda je sada zima napokon gotova (kucamo triput o drvo!). Proljeće je pred vratima i vrijeme je da njegu tijela prilagodimo tom godišnjem dobu…
Vidi originalni članak

Ova godine zima nikako da stane. Više nam je dosta debelih vesta, majica, dugačkih hlača, čarapa i slične bezlične, teške i naporne zimske odjeće i obuće. Vrijeme je da provjetrimo garderobne ormare te izvadimo šarene proljetne haljinice, hlačice, suknjice… Međutim, za proljeće trebamo pripremiti i dijelove tijela koje ćemo napokon moći „razgolititi“. Pokazat ćemo ti kako ćeš u tri jednostavna koraka pripremiti svoje noge za proljetnu šetnju… 

1. korak: pravilna priprema

Prije brijanja nogu potrebno je pravilno pripremiti kožu. Piling će otkloniti odumrle stanice kože te pomoći da se otvore pore (tako dlake neće urasti kasnije). Savjet: nakon pilinga operi noge toplom (ne vrućom!) vodom. Zašto? Vruća voda isušuje kožu, dok će topla voda otvoriti pore. Tako će brijanje biti ugodnije i učinkovitije. 

2. korak: pravilno brijanje 

Epilacija je najlakši način da tvoje noge duže vrijeme budu bez dlačica. Najbolje je to napraviti navečer nakon tuširanja ili kupke. Tada su dlake mekane i lakše se otklanjanju. Osim toga, koža je opuštenija navečer te se može regenerirati preko noći. 

3. korak: pravilna njega 

Nakon epilacije je koža u stresu i nadražena. Umiri je blagim hidratantnim losionom ili kremom! Njega nakon epilacije izuzetno je važna – da ne nastanu crvene točkice na koži. Kako bi zatvorila pore na koži, preporučuje se hladan tuš. Savjet: pomiješaj malo kreme za samotamnjenje s hidratantnim losionom. Osim što će noge biti fino glatke, izgledat će kao da ih je već poljubilo sunce. 

Posjeti Miss7.24sata.hr