Trendovi u frizurama s Oscara

Guliver Image/Getty Images
Dodjela Oscara nerijetko određuje kakve svečane frizure ćemo nositi u nadolazećoj godini. Iznenađenja ni ove godine nije bilo, jer su poznate dame uglavnom igrale na sigurno, a Petra Granić iz Studija Etra otkrila nam je svoje favorite.
Vidi originalni članak

"Jedno sasvim novo osvježenje na crvenom tepihu ove godine je bila glumica Lupita Nyong'o koja je i osvojila Oscara za sporednu žensku ulogu. Za razliku od mnogih tamnoputih glumica, ona nosi svoju prirodnu kosu, a kratku frizuru ukrasila je tankim zlatnim obručem koji je besprijekorno nadopunio njenu haljinu", objasnila je Petra Granić iz Studija Etra.

Vladavina kratke kose

I dok je prije desetak godina kratku kosu nosila samo Halle Berry, posljednjih godina vlada prava pomama za takvim frizurama.

"Prekrasna Charlize Theron uvijek izgleda dobro, a svoju kratku kosu, koju je prvi put pokazala prošle godine na istom događaju, podijelila je u razdjeljak i lagano začešljala iza uha. Jennifer Lawrence koja je relativno nedavno postala predstavnica ove frizure je začešljala kosu s lica s nešto svjetlijim prednjim pramenovima koji padaju preko tamnijeg dijela kose", kazala je Petra dodatno istaknuvši Anne Hathaway za koju smatra da savršeno pokazuje kako kratka kosa može biti itekako ženstvena.

Retro valovi

Još od vremena Veronice Lake, ova vrsta frizure je omiljeni izbor za crveni tepih. Posljednjih godina je postala toliko popularna da je već očekivan i pomalo dosadan izbor. Drugačije nije bilo ni ove godine na dodjeli Oscara. U ovoj kategoriji Petra je istaknula Kate Hudson, Sandru Bullock i Margot Robbie:

"Svaka od njih nosi tu frizuru na svoj način i vjerojatno je zato toliko omiljena. Sandra ima klasičnu verziju, Kate ležernu, dok Margot igra na kartu fatalne zavodnice."

Izlaze li punđe iz mode?

Proteklih godina punđe su uvjerljivo dominirale, da bi ove godine gotovo u potpunosti zaboravili na njih.

"Favorit mi je Amy Adams koja je svoju francusku punđu podigla laganim valom sa strane tjemena, ali i punđa Penelope Cruz koja je klasik koji je jednostavno napraviti. Emma Watson je imala polupodignutu kosu koja pristaje njenom stilu i godinama te je mladenačka alternativa punđi."

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr