Trendi nokti: Predstavljamo boje koje će vladati ove jeseni

PR/WhatsApp
Jesen nam je ove godine uranila, što znači da je idealno vrijeme za isprobati prve jesenje manikure - i vjeruj nam, one nisu nimalo dosadne!
Vidi originalni članak

Ove jeseni vraća nam se na velika vrata jedan totalno neočekivani beauty trend, a to je nail art. Usudimo se reći da je čak 80% dizajnera na pistu poslalo svoju verziju nail arta, čime su dali do znanja da ove hladne sezone temperaturu podižemo otkačenim noktima. Ipak, danas pričamo o bojama; krajnje, svaki nail art radi se od lakova, pa smo istražili koje su boje ove sezone primarne. Možemo samo reći - tek su donekle očekivane!

"S hladnijim danima mijenjaju se i nijanse lakova na noktima... Nosit će se vječne crvene boje, posebno burgundy nijanse, ljubičaste te tamno sive, plave i crne nijanse s različitim zanimljivim efektima poput metalik ili shine shimmera na hladnijim tonovima boje. Zanimljive nijanse koje će osvojiti svakoga tko voli klasiku, ali i poigravanje efektima na noktima", rekla nam je vlasnica jednog od popularnijih zagrebačkih salona, Ivana Kovačić iz nail salona "Manos".

1. Pomaknute neutralne nijanse

Trend greigea se vratio, a nastavlja se u obliku svih mutnih, prigušenih nijansi boja. U trendu su tako nijanse sivog i smeđeg kamenja, hladni bež pijesak, prljavo plava, khaki sa sivim podtonom... Sve te nijanse spadaju u "prirodne" boje, i kao takve ih uvrštavaju u neutralne iako one to nužno nisu. U svakom slučaju, nenametljive su, ozbiljne, hladne i vrlo cool.

1) OPI Nail Lacquer "This Isn't Greenland" - 100 kn (Manos); 2) Dior Vernis Couture "818 Obscure" - 180 kn (Müller); 3) I Heart Makeup Nail Geek "Knowing Me 21" - 22,20 kn (Pinkpanda.hr)

2. Zanimljive tamne nijanse

Više ne želimo samo bordo ili samo patlidžan ljubičastu, već se nadamo momentima poput tamnosmeđe s crvenim podtonom, zagasito narančaste ili skoro crne s plavim sjajem. Bilo da se radi o sjajnom ili mat finišu, ove nijanse su neočekivane, ali seksi - neka vas ne obeshrabreni gotički ton koji predosjetite.

1) Essie Nail Colour "91 Midnight Cami" - 75 kn (Müller); 2) Smith & Cult Nail Lacquer "Darjeeling Darling" - 160 kn (Cultbeauty.com); 3) Absolute New York Nail Laquer "Deep Purple NFB48" - 59,90 kn (Pinkpanda.hr)

3. Metalik

Kratko i jednostavno - svi oblici tekućeg metala sada se preslikavaju na nokte. I dalje prednjače nijanse zlata, dok impresivno ne kaska niti srebrna. U obzir dolaze i metalik (pa i one šljokičave) varijante boja, primjerice plave ili ljubičaste. Ovaj trend zvuči zahtjevno na prvu, no odabereš li neutralniju nijansu zlatne, koja je bliža šampanjcu, pa i tvojem tonu kože, izgledat će vrlo elegantno, a neupadljivo. 

1) Barry M Nail Paint Molten Metal "Bronze Bae" - 36 kn (Feelunique.com); 2) Essence I Want Candy Scented Top Coar "01 I Want Peach!" - 12,90 kn (dm); 3) Catrice Brown Collection Nail Lacquer "02 Sophisticated Vogue" - 21,90 kn (Bipa)

Posjeti Miss7.24sata.hr