Top frizure koje trebate isprobati u 2014.

Hairstyle News koji je održan 22. i 23. ožujka u Rijeci donio nam je pregršt noviteta i trendova koje ćemo nositi tijekom ove godine. Luka Šebenik iz Subrina Professionala, Nikola Solenički iz Fabula de Forme i Saša Pušenjak iz salona Sasha: "Vrijeme je da zaboravite na ombre i prihvatite nešto novo!"
Vidi originalni članak

Iako svi uporno tvrde kako je danas teško izmisliti nešto novo, napredak tehnologije nas uvijek iznova razuvjeri. Čak i ako dožive povratak u određenoj mjeri, trendovi se nikada ne kopiraju iz prošlosti, nego se njome samo inspiriraju te se prilagođavaju suvremenom načinu života i trendovima.

Kratka, duga ili poluduga kosa? Jasnih trendova u tom pogledu više nema jer se nosi sve, a posebno ono u čemu se osjećate dobro.

Kratka kosa

Jennifer Lawrence je inspirirala cijelu gomilu žena da ošišaju dugu kosu i prihvate trend praktičnih i kratkih frizura. Iako traže skladno lice i zahvalnu kosu, kratke frizure su ponovno u modi.

"Kod kratkih frizura naglasak se stavlja na šiške, samim time su naglašeniji profili glave. One su apsolutno popularne u svim mogućim oblicima, i dosta frizerskih brendova nagovještava povratak ovih frizura. Što se boja tiče – nebo je granica jer se kratka kosa stalno šiša, ali svakako bih naglasio da dominira trend korištenja jedne boje, bez nekih naglih prijelaza ili pramenova", kaže Nikola Solenički iz Fabula de forme.

Na reviji ZGAT Akademije vidjeli smo kako je undercut i dalje osnova brojnih kraćih frizura koje mogu biti otkačene, ali i ženstvene, ovisno o tome kako se šiša kosa ili kombinira boja. Popularne su i kratke frizure s tek pokojim dugim pramenom koji omogućuje nebrojeno mnogo transformacija.

Poluduga kosa

Iako je bob neko vrijeme bio izrazito popularan, danas ga sve manje viđamo. Je li razlog tome popularnost kratke kose ili pak ženstvenost duge, teško je reći, ali s nama se slaže i frizer s dugogodišnjim iskustvom Saša Pušenjak:

"Bob je do prije nekoliko godina bio jako popularan u svom klasičnom obliku. Sada pak vidimo poludugu kosu kojom ne dominira bob. Forme su graduirane i stepenaste, asimetrične s naglašenom, snažnom i jakom unutrašnjom strukturom, ali ipak bez reljefnih i grafičkih šišanja. Frizure su s mnogo volumena, kosa se podiže tehnikama šišanja, a šiške su neravne i razbarušene, gotovo kao da ste ih šišali sami", naglasio je Saša.

Pošto ove frizure nemaju strogu formu lako se mogu prilagoditi svakom obliku lica i kvaliteti kose, ali Saša kaže kako ipak s njima treba biti oprezan. Ističe kako je u boji naglasak na crvenim i bakrenim te ljubičastim nijansama, a posebno efektno izgledaju boje s hladnim metalik odsjajem koje kao da su stvorene za ove frizure.

Duga kosa

Kod duge kose i dalje vrijedi najstraiji trend – samo je njegovana kosa, lijepa kosa. Prirodni uvojci istisnuli su definirane kovrče čak i u večernjim frizurama, raspuštena kosa je čak pomalo neuredna dok večernje frizure nerijetko uključuju pletenice.

"Na dugoj kosi prevladavaju mekša i stepenastija šišanja. Kosa je razigrana i poletna, a pastelne boje su i dalje veliki hit. Pramenovi u pastelnoj boji breskve, jagode ili tirkiza svakako će izgledati dobro. Naime, pastelne boje daju čvrstu podršku mekanoj teksturi kose u lijepom i njegovanom izgledu. Naglasak je na valovitoj i kovrčavoj kosi, pa peglu ostavite negdje na dnu ormara", savjetuje Luka Šebenik iz Subrine Professional.

Zahvaljujući kosi uvijenoj prema van, frizure za dugu kosu imaju čak lagani retro prizvuk koji podsjeća na šezdesete i sedamdesete. Otvoreno lice i definirani uvojci u dugoj kosi polako istiskuju neuredne valove koje smo nosili godinama.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr