Tjedan dana sam prala lice s mineralnom vodom!

privatna arhiva Kristijana Musića
Novi trend ponovno kreće iz daleke Azije, a ja sam ga se uhvatila s domaćom mineralnom - onako, odmah!
Vidi originalni članak

Bok, ja sam Korana i ako još uvijek ne znaš - spremna sam isprobat baš sve što mi obećaje ljepšu kožu. Pa tako i umivanje mineralnom vodom! Šalu na stranu, mineralna voda nije samo još jedan moj hir u maniri puževe sluzi ili dermaplaninga, već najnoviji beauty hit koji nam dolazi iz, očekivano, Koreje i Japana. Jedva sam završila čitati članak, a već sam bila na putu u kvartovski dućan ne bi li zgrabila litru mineralne. U moru mineralnih odlučila sam se za najskuplju - jer za mene "samo najbolje".

Umivanje vodom iz slavine je izgleda "lanjski snijeg" jer sada svakodnevno čitamo kako isušuje kožu, no kakav u stvari benefit donosi mineralna? Vjerovala ili ne, u Koreji i Japanu već godinama možeš koristiti tonike i sheet maske s mineralnom vodom, no ako ti takvi proizvodi nisu pri ruci, tvrde da jednako dobro možeš proći s najobičnijom zdjelicom punom mineralne kojom ćeš se umiti. Mineralna voda je blago kisela i ima pH 5,5 koji je ujedno i pH naše kože. S druge strane, voda iz slavine ima pH oko 7, što znači da može poremetiti vanjski sloj kože i dovesti do suhoće i iritacije. Mineralna se ujedno ponaša kao vazodilatator, što znači da može poboljšati zalihe krvi u koži, čime ona postaje ljepša, čišća i rumenija. Navodno se promjene vide već za nekoliko dana, pa mi se period od sedam dana činio sasvim prikladnim za testiranje.

S mineralnom vodom sam se umivala i skidala šminku, ujutro i navečer. Uz nju sam koristila gelove za čišćenje lica koje koristim i inače, a moram priznati da sam već poslije prvog pranja osjetila znatnu razliku. Koža mi je na dodir bila neopisivo meka i proizvodi su na nju prekrasno sjedali. Što sam duže koristila mineralnu vodu, koža je poslije pranja bila sve mekša, no zato sam s vremenom zamijetila kako suhi dijelovi lica postaju još suši, ali i da pomalo isušuje prištiće. Iako mi je cijeli proces zamoran jer duže traje, ne mogu poreći da se cijeli eksperiment nije isplatio! Blago isušivanje određenih djelova lica zahtjevao je samo bogatiju njegu kože, što mi se nije činilo kao problem s obzirom na to da mi je koža izgledala zdravije. Moja koža je mješovita - masna na T zoni, suha na obrazima pa nisam kiselost mineralne osjećala kao nešto pretjerano iritabilno, no imaš li suhu kožu pranje s mineralnom vodom možeš raditi samo nekoliko puta tjedno dok ti se koža ne privikne. 

Osim što sam jasno vidjela pozitivnu promjenu na licu, boca mineralne vode ti traje iznenađujuće dugo, pa nije ni toliko veliki trošak, a i ujutro me umivanje neobično brzo razbudilo - pa eto, dajem ti i više do jednog dobrog razloga da ovaj pomalo luckasti trend isprobaš i sama.

Posjeti Miss7.24sata.hr