Tip-top na plaži: 6 savjeta za brijanje bikini područja uz koje ćeš izbjeći urasle dlačice

Instagram @haileybieber
Vidi originalni članak
  • Prilikom brijanja bikini područja vrlo je bitno slijediti nekoliko jednostavnih pravila koji će spriječiti neželjene iritacije, upale i crvenilo, ali i pojavu neugodnih uraslih dlačica
  • Jednokratne britvice su praktične, ali nisu najbolji izbot za ovo osjetljivo područje
  • Dobra priprema tvoj je prvi korak na putu prema glatkoj bikini zoni 

Ako si i ti jedna od 77 posto žena koje briju svoje bikini područje, onda si upoznata sa svim neugodnostima koje dolaze s tim. Otečenost, crvenilo i urasle dlačice gotovo su neizostavan dio te beauty rutine. Srećom, postoji nekoliko koraka koji će te osloboditi od tih problema koje ne želiš, pogotovo ako ćeš uskoro uskočiti u svoj kupaći. Otkrij ih u nastavku: 

1. Investiraj u dobru britvicu

Odabir prave britvice prvi je korak da tvoje bikini područje ne izgleda kao da imaš osip i samim time spriječiš nastanak uraslih dlačica.  Dobra britvica podrazumijeva više oštrica (tri do pet) jer će tako svaka oštrica rezati s manje snage, ali s više učinka. Drugim riječima, obrijat ćeš svoje bikini područje bez rizika od neugodnog porezivanja ili iritacije. 

2. Pripremi bikini područje za brijanje

Prije nego što kreneš brijati bikini zonu vodi računa o tome da barem 10 minuta prije toga provedeš u toploj vodi. Naime, topla kupka omekšat će vanjski sloj tvoje kože, olakšati uklanjanje dlačica i smanjiti šanse za iritacijom. Nakon kupke napravi lagani piling s mokrom krpom i nekim preparatom za uklanjanje mrtvih stanica kože. Tako ćeš izbjeći tvrdokorno urastanje dlačica. 

3. Nemoj preskakati kremu ili gel za brijanje

Ako si jedna od onih djevojaka koje misle da kreme i gelovi za brijanje služe samo za pružanje dobrog osjećaja i mirisa u procesu brijanja - varaš se!  Naime, ako ne koristiš dovoljno kreme ili gela za brijane, svakim brijanjem ćeš lagano trljati kožu i tako je iznova iritirati. Kvalitetni gelovi i kreme obogaćeni sastojcima koji vlaže, kao što su shea maslac, maslinovo i kokosovo ulje, odlična su investicija s kojom nećeš pogriješiti.

MISS7 SAVJETI Glatko, najglađe... Uz ovih 5 jednostavnih koraka rjeđe ćeš brijati svoje noge

4. Obrati pozornost na tehniku brijanja

Način na koji briješ svoje bikini područje vrlo je bitan kako bi maksimalno umanjila nastanak iritacije, moguće upale i urastanje dlačica. Prilikom brijanja britvicom lagano prijeđi preko dlačica u smjeru njihovog prirodnog rasta i po potrebi ponovi postupak. Brijanje u suprotnom smjeru izazvat će nepoželjne pojave koje svi želimo izbjeći. 

5. Umiri svoju kožu nakon brijanja

Kako bi spriječila iritaciju, nakon brijanja bikini područja na to mjesto stavi hladan oblog i drži ga najmanje 10 minuta. Potom nanesi neki od preparata (ulje, gel ili kremu) na biljnoj bazi koji će smanjiti nadražaje na koži. Ono što bi svakako trebala izbjegavati su različiti pilinzi, sapuni, dezodoransi, ali i losioni za tijelo. 

SAVJETI 5 stvari koje moraš znati prije brijanja bikini zone

6. Očisti britvicu nakon brijanja

Nakon svakog brijanja nemoj zaboraviti oprati britvicu toplom vodom. Nakon ispiranja vodi računa o tome da je staviš na čisto i suho mjesto kako ne bi pokupila bakterije koje se nakupljaju u tušu. Isto tako, imaj na umu da staru britvicu zamijeniš nakon više od sedam brijanja. 

Posjeti Miss7.24sata.hr