Testirali smo Philips Lumea uređaj za kućnu IPL depilaciju

S uređajem za kućnu IPL depilaciju riješit ćete se do 75 posto neželjenih dlačica nakon samo tri tretmana, a korištenje je vrlo jednostavno!
Vidi originalni članak

Philips Lumea uređaj je za kućnu IPL depilaciju, a donosi profesionalne rezultate uklanjanja dlačica u udobnosti vlastita doma. Rezultat je mekana i glatka koža uz smanjenje broja dlačica, i to do 75 posto manje neželjenih dlačica nakon samo tri tretmana. Philips Lumea radi na principu intenzivne pulsirajuće svjetlosti (Intense Pulsed Light - IPL) korištene u profesionalnim kozmetičkim salonima. IPL tehnologija temelji se na apliciranju nježnoga pulsirajućeg svjetla na kožu. Svjetlo upija melanin (pigment) u dlačici i pretvara ga u svjetlosnu energiju. Ta svjetlosna energija dopire do korijena dlačice, stimulirajući folikul dlačice da prijeđe u stanje mirovanja. Kao rezultat rast dlačica je usporen, a koža ostaje svilenkasto glatka. Proizvod se koristi vrlo lako te je prilagođen različitim tipovima kože, pa tako i oni s osjetljivom kožom bez brige ovaj uređaj mogu koristiti kod kuće.

Naše novinarke isprobale su Philipsovu Lumeu...

Dubravka Prpić Znaor: "Nakon tri tretmana nestalo je oko 60 posto dlaka."

S IPL tehnologijom već sam se susrela, i to u dermatološkoj ordinaciji gdje sam radila tretmane lica. Prvo što su napravili stavili su mi one male gumene naočale na lice kako bi mi zaštitili oči. Sličan efekt ima i Lumea, no neće zabljesnuti dok površina te lampice nije potpuno priljubljena uz kožu. Ne morate se bojati, možete i gledati u uređaj dok radite tretman. Osjećaj je poput peckanja koji brzo nestane, s vremenom sam se naviknula i peckanje je pri svakom tretmanu bilo blaže. Budući da muku mučim s dlakama, kao i svi ovih dana, ponadala sam se da aparat stvarno radi to što obećava. Želja mi se ispunila. Nakon tri tretmana nestalo mi je oko 60% dlaka na mjestima gdje sam se tretirala. Bila sam najprije zbunjena, gdje su dlake, a onda sam shvatila da su stvarno negdje ispale. Aparat ima još niz prednosti - lagan je za rukovanje, ima tri nastavka koja mijenjate prema potrebi, ovisno o području koji tretirate. Osim toga, tretirala sam se Lumeom i dok sam gledala svoju omiljenu seriju - konačno izlazim iz kupaonice, ne moram sjediti na kadi dok sređujem te dosadne dlake. Sve ide brzo, zapravo sam u početku morala odlučiti kojim redoslijedom idem kako bih bila sigurna da sam zahvatila cjelokupno područje.

Nina Cvijanović: "Nisam vjerovala da je tako jednostavno!"

Kad mi je prijateljica rekla da je nabavila Lumeu, isprobala i da je oduševljena rezultatima, pomislila sam da je napokon kraj dugogodišnjim mukama s neželjenim dlačicama. Budući da imam (ultra)osjetljivu kožu, kojoj čak i obični vosak smeta, činila je svako proljeće i ljeto najgorim godišnjim dobom. A da ne pričam o britvicama, koje bi na mojoj koži ostavile bojno polje. Priznajem, na početku nisam vjerovala da će kućni uređaj imati isti učinak kao i onaj u kozmetičkom salonu. Moram li reći da sam se prevarila? Prvi susret s uređajem izgledao je ovako: stavila sam ga na punjenje i uzela knjižicu s uputama misleći kako je sve to vrlo komplicirano. No sva sreća nije! Dakle, u tri koraka objašnjeno je kako uređaj treba koristiti. S obzirom na to da imam vrlo svijetlu kožu, odabrala sam drugu od pet razina jačine, prislonila uređaj na nogu i pritisnula tipku. To je to! Za potkoljenice mi je trebalo oko osam minuta. Kad to usporedim sa sat vremena ležanja na stolu i jaukanja od boli zbog voska, ovo se čini kao san. Nakon tri tretmana zaista sam primijetila učinak. Dlačice su puno rjeđe, slabije rastu i doslovno imam osjećaj kao da ispadaju same od sebe. S obzirom na to da se valjda više od deset godina borim s neželjenim dlačicama, ne mogu vjerovati da ću ovo reći - ali mislim da sam napokon pobijedila!

Posjeti Miss7.24sata.hr