Testirala sam 4 deo kreme - evo kako djeluju!

miss7
Život bez dezodoransa ne možemo ni zamisliti, a pronaći 'onaj pravi' je pravo malo čudo. Premda su oni u spreju najpopularniji, odlučila sam potražiti svog najboljeg mirisnog saveznika među deo kremama
Vidi originalni članak

Ljeto je razdoblje kada dezodoransi polažu pravi test izdržljivosti, a kako su se unazad godinu dana na tržištu sve češće počeli pojavljivati dezodoransi u kremi, odlučila sam upravo njih staviti na test. Cilj mi je bio pronaći deo kremu koja ima najduže djelovanje i koja se, koliko-toliko, u realnosti poklapa s obećanjima otisnutima na pakiranju. Testirala sam proizvode poznatih marki u cjenovnom rasponu od 9,90 pa sve do 87,49 kuna. 

1. Balea Extra Dry (anti-transpirant)

Cijena: 9,90 kn - 50 ml (DM)

MAKE UP Isprobala sam beauty proizvod otporan i na znojenje u teretani!

Ovo je najjeftiniji proizvod koji sam probala. Riječ je o deo kremi DM-ove robne marke Balea koja ne sadrži alkohol. Ima veoma nježan i ugodan miris, ali sporo se suši pa upravo zbog toga ostavlja blage tragove na odjeći. Moram priznati da sam bila malo skeptična oko ove kreme (jer je jako jeftina!), ali konačan rezultat me iznenadio - i to jako ugodno! Unatoč tome što nije djelovala 24 sata kako je predviđeno na pakiranju i nije se brzo osušila kako ime prognozira, izdržala je gotovo cijelo moje radno vrijeme. Pred kraj radnog vremena počela je gubiti svojstva zaštite od znojenja. No, s obzirom na uvjete u kojima je testirana (ljeto), pokazala se prilično djelotvornom. Omjer cijene, kvalitete i količine je i više nego dobar!

2. Nivea Dry Comfort (anti-transpirant)

Cijena: 23,90 kn - 75 ml (Müller)

Na prvu, velika prednost Nivea Dry Comfort deo kreme je svakako najveće pakiranje, odnosno količina kreme, uz prihvatljivu cijenu. Zatim miris, ova je krema miriše tako lijepo i nježno. Osim toga, garantira 48-satnu zaštitu od znojenja i ugodan osjećaj suhe kože. Stvarnost? Ugodan osjećaj suhe kože - apsolutno! No, zaštita od znojenja nije baš trajala 48 sati, ali je trajala prilično dugo. Dovoljno da izdržiš cijeli radni dan bez ikakve brige. Također, ova krema ne sadrži alkohol i umjetna bojila što je veliki plus. Zaključak - ovo je jedna od najboljih deo krema na našem tržištu. 

3. Vichy - tretman protiv znojenja 7 dana (anti-perspirant)

Cijena: 87,49 kn - 30 ml (Mandis Pharm)

U ovaj sam proizvod polagala najviše nade i djelovao je jako obećavajuće - što zbog cijene, što zbog ugodnog mirisa, što zbog garantiranog djelovanja od čak sedam dana. Da, dobro si pročitala, ni ja nisam vjerovala! Upravo sam zbog toga bila posebno uzbuđena kada sam ga počela testirati. Ipak, koliko često imamo priliku pronaći proizvod koji djeluje sedam dana - u bilo čemu - posebno u sprječavanju znojenja?! Ono po čemu se ova krema razlikuje od ostalih koje sam testirala je to što na pakiranju pišu posebne upute korištenja. Predviđeno vrijeme tretmana je četiri tjedna, a za prvi tjedan je preporučeno nanošenje četiri dana zaredom, drugi tjedan se smanjuje na tri nanošenja, a treći i četvrti tjedan dovoljna su samo dva. Kremu sam testirala tjedan dana, a već nakon prvog nanošenja, rezultati su bili vidljivi. Krema je svakim danom trajala sve duže i bila je učinkovitija i počela je regulirati znojenje. Vjerujem da će rezultati biti još bolji i vidljiviji nakon četiri tjedna, koliko traje tretman. Ovaj krema uistinu jest obećavajuća!

TESTIRANJE Isprobala sam Maybelline Tattoo Brow i evo koliko je potrajalo

4. Olival - 100% prirodna deo krema

Cijena: 29,90 kn - 50 ml (Bipa)

Olivalova deo krema me prije samog testiranja osvojila fantastičnim, osvježavajućim mirisom. Osim toga, "dobila" me i tim što je napravljena od 100 posto prirodnih sastojaka (bez aluminija!). Kao i sve prethodne kreme, veoma lako se nanosi, samo što se ova razlikuje po tome što se veoma brzo suši - i to puno brže od ostalih! Cijena je jako pristupačna, posebice ako znamo da je riječ o potpuno prirodnoj kozmetici. A djelovanje? Najduže od svih! Djelovala je veoma dugo i cijelo vrijeme imala je postojan miris. Poseban plus - ova krema ne obećava svoje djelovanje, što znači da nas zapravo i ne može prevariti. Planiram je nastaviti koristiti. 

Posjeti Miss7.24sata.hr