Tamanu ulje novi je miljenik beauty industrije koji fantastično rješava oštećenja na koži i kosi

furyou.com tamanu ulje
Vidi originalni članak
  • Lijepa i zdrava koža i kosa svima je ultimativni cilj prilikom naše beauty rutine
  • Isprobavanje raznih proizvoda kako bi pronašli one koji nam savršeno odgovaraju, svakako je dio puta koji moramo proći prije postizanja tog cilja
  • Prirodni sastojci s raznim dobrobitima za našu kožu i kosu, mogu nam biti od velike pomoći pri pravilnoj njezi, a jedan od takvih sastojaka je i tamanu ulje

Svi se susrećemo s raznim oštećenjima na našoj koži i kosi te među mnoštvom proizvoda na tržištu pokušavamo pronaći one koji sadrže sastojke koji će pomoći pri rješavanju naših problema s kožom i kosom, poput oštećene kožne barijere ili oštećene i slabe kose.

Proizvodi s formulama  obogaćenim hranjivim sastojcima koji će pravilno njegovati našu kožu i kosu te ih zaštititi od štetnih vanjskih utjecaja uvijek su najpoželjniji. Sve više proizvoda sadrži moćne, prirodne sastojke koji djeluju protuupalno, hidratizirajuće, snažni su antioksidansi, a jedan od takvih je i tamanu ulje.

Što je tamanu ulje?

Tamanu ulje je ulje koje se dobiva iz sjemenki istoimene biljke, koja raste u jugoistočnoj Aziji. Na listi sastojaka kod proizvoda najčešće je navedeno kao "calophyllum inophyllum seed oil".

Bogat, drvenasti miris ulja i zeleno-žuta boja vanjske su karakteristike ovog ulja koje sadrži brojne benefite posebno za njegu kože. "Bogato je masnim kiselinama, koje pomažu zadržati hidrataciju i spriječiti gubitak vode u koži te pomažu zdravom i blistavom izgledu tena", rekla je dermatologinja Geeta Yadav, za The Zoe Report. Idealan je za korištenje na suhoj koži kojoj je potrebna obnova kožne barijere. 

Antioksidativni učinci tamanu ulja pomažu se boriti protiv slobodnih radikala koji izazivaju fine linije, bore, podočnjake i gubitak elastičnosti kože. Tamanu ulje također ima i protuupalne učinke te smanjuje upale na koži poput psorijaze i ekcema.

Kako koristiti tamanu ulje

Najviše namijenjeno suhoj koži, zbog svojih hidratizirajućih karakteristika, no iako je i protuupalno, tipovi kože koji imaju problema s aknama, moraju biti pažljivi prilikom korištenja proizvoda s tamanu uljem, budući da bi kao ulje moglo imati i protuučinak te začepiti pore. Također, osobe s alergijom na orašaste plodove, trebali bi izbjegavati korištenje ovog ulja, budući da se proizvodi iz sjemenki orašastog ploda. 

Kao i korištenje svakog proizvoda i proizvode s tamanu uljem treba polako uklapati u skincare rutinu i obratiti pozornost na to kako naša koža reagira te koliko joj je pojedinog proizvoda potrebno. Većina proizvoda s tamanu uljem može se koristiti na dnevnoj bazi.

Beauty Kosa je najljepša kada je zdrava i sjajna, imamo 8 najboljih ulja koja pomažu na tom putu

U nastavku donosimo nekoliko proizvoda za kožu i kosu koji sadrže tamanu ulje!

Khiel's Daily Reviving Concentrate antioksidativno ulje

Namijenjeno svim tipovima kože, ovo ulje za lice obogaćeno je botaničkim uljima te pomaže smanjiti vidljivost umora i koži pružiti blistav i sjajan izgled. Tamanu botaničko ulje dobiva se hladnim prešanjem iz sjemenki biljke tamanu te pomaću obnoviti i umiriti kožu. Osim tamanu ulja, sadrži korijen đumbira i suncokretovo ulje.

Honest Beauty Organic Beauty ulje za lice

Sastav ovog ulja sadrži mješavinu organskog voća i ulja sjemenki, uključujući i tamanu ulje, a svi sastojci pomažu njegovati i zaštititi kožu. Također, sadrži i jojoba ulje, koje je savršeno za zadržavanje hidratacije u koži tijekom hladnih mjeseci. Namijenjeno je za korištenje na svim tipovima kože te ju ostavlja glatkom i blistavom, dok ju istovremeno hidratizira i smiruje.

Fur Ingrown Concentrate

Zbog svojih protuupalnih i antibakterijskih sredstava, tamanu ulje dio je sastojaka ovog koncentrata koji se bori protiv uraslih dlaka nakon depilacije ili brijanja te pomaže koži da ostane glatka i bez iritacija, na licu, ispod pazuha, na nogama ili bikini području. Kokosovo ulje, ulje čajevca, tamanu ulje te ekstrakt kamilice svi imaju različita svojstva, poput antibakterijskih i protuupalnih učinaka koji će spriječiti nastanak uraslih dlačica, poboljšati oporavak kože te smanjiti crvenilo.

Leland Francis Twenty-Nine botanički serum

Prirodna mješavina od 29 aktivnih sastojaka nalazi se se ovom moćnom serumu za lice koji djeluje protuupalno, hidratizira i štiti kožu te osigurava blistav ten.

Innersense hidratantna maska za kosu

Ovaj raskošni tretman obogaćen hranjivim sastojcima poput sjemenki lana, shea maslaca te kokosovog i tamanu ulja i kvinoje koncentrira se na obnavljanje suhe i oštećene kose te joj pruža hidrataciju i sjaj.

Beauty Zvuči neobično, ali tehnika 'vlažni sendvič' vrlo činkovito hidratizira suhu kožu
 

Posjeti Miss7.24sata.hr