Tajna ljepote Korejki, žena s najljepšom kožom

miss7
K-beauty je napravio pravu revoluciju na zapadnom tržištu, a osim pomame za proizvodima, želimo otkriti i sve tajne održavanja njihove specifično lijepe, meke i sjajne kože
Vidi originalni članak

Koreanke su opsjednute održavanjem kože mladolikom već stoljećima, a sada smo i svi mi ostali poludjeli za njihovim taktikama. Naime, u Koreji je trend imati kožu koja izgleda "popeglano", bez ikakvih borica ili porica, koja pritom ima i zavidan sjaj (tzv. glass skin), što postižu režimima njege od 7 ili 12 koraka i pridržavaju ih se rigorozno. Iako postoje neki trikovi koje s nama mogu podijeliti, moramo imati na umu da svi imamo drugačiji tip kože, i nećemo nužno postići efekt koji postižu Azijati. Doduše, koža bi nam u svakom slučaju trebala procvjetati!

1. Dvostruko čišćenje + masaža

Da jedno čišćenje nije dovoljno znamo otkad postoje sonični čistači kože (koji doista izvuku čudesa iz kože i nakon temeljitog pranja!), no Koreanke to tako rade već jako dugo. Prvo kreću s čistačem na uljnoj bazi koji izvlači bakterije i sebum, a pritom i hrani kožu, a zatim pjenušavim čistačem koji će još jednom očistiti pore i ukloniti tragove ulja. Pritom, lice nikad ne trljaju već isključivo nježno masiraju. Masažu rade zglobovima srednjaka i prstenjaka od sredine lica prema van. Jačinu pritiska ćeš sama najbolje moći odrediti, iako je bitno ne povlačiti i ne iritirati kožu.

2. Blur

Doslovno, Koreanke kao da hodaju svijetom s prirodnim blur efektom. Naime, pričamo o efektu zamagljenosti kože lica, tako da se ne vide nikakve nepravilnosti. Koreanke obožavaju kreme, primere, serume i pudere koji daju ovaj HD efekt, ali pritom paze da ne izgledaju prenašminkano; ključ je zamagljeno, ali prirodno!

3. Sheet maske

Jedan od novijih oblika njege kože na našem tržištu je dio svakodnevne njege Koreanki; hidratacija je vrlo bitan korak njihova režima ljepote jer nahranjena koža djeluje prokrvljeno i na njoj se manje vide borice i sitne nepravilnosti. Sheet maske su plahtaste maske koje se stavljaju na golu kožu i prave su hidratantne bombe. Prepune vitamina i antioksidansa, stajanjem na koži ulaze u svaku poru i praktički zamjenjuju efekt osam čaša voda dnevno (doduše, oni bi ih svejedno popile!). Ovakve mase izvrsne su barem jednom tjedno kao ultimativan hranidbeni dodatak. 

4. Dijeta za kožu

Koreanke totalno vjeruju u onu "ono si što jedeš". Paze da uzimaju dovoljno antioksidansa i probiotika, a tajni adut im je kimchi! Radi se o fermentiranom, začinjenom i ljutom kelju s paprikom, češnjakom, đumbirom i mladim lukom. No pripazi, njegov jak i poprilično ljutkast okus nije za svačiji ukus! Uz njega, ispijaju litre čaja od ječma koji ljeti piju i s ledom, jer je bogat antioksidansima i čudotvoran za kožu.

Posjeti Miss7.24sata.hr