Sve o japanskoj metodi iscrtavanja obrva

Borna Filić/Pixsell
Kažu kako su obrve okvir našeg lica i svatko tko je ikada imao problema s njima će se složiti s tim. Japanska metoda iscrtavanja obrva pomoći će vam da preskočite dosadno crtanje obrva svakoga jutra i uživate u lijepo oblikovanim obrvama gdje god se nalazili. Proces oblikovanja obrva na japanski način otkrila nam je Tatjana Damjanovič.
Vidi originalni članak

Gotovo niti jedna žena nije zadovoljna svojim prirodnim lukom obrva - zato ih i čupamo! Rijetke, svijetle, loše počupane, s rupama od ožiljaka ili jednostavno nesavršene? Japanska metoda iscrtavanja obrva će vas oduševiti jer pruža dugotrajne rezultate.

Ova tehnika spada u kategoriju polutrajnog make upa ('semi-permanent'). Japanska metoda omogućuje da se dobije prirodan izgled obrva, a dlačice se ne čupaju, nego samo iscrtavaju. Rezultat je toliko prirodan da je razlika između obične i nacrtane obrve gotovo nevidljiva, pošto se svaka dlačica crta upravo tamo gdje prirodna nedostaje. Prednost ovog tretmana je što se obrve ne mogu izbrisati kao u slučaju klasičnog make upa, nego su postojane na bazenu, plaži i u teretani. Lice izgleda mlađe i vedrije pošto su obrve prilagođene vašem licu u potpunosti.

Postupak iscrtavanja obrva japanskom tehnikom sastoji se od nekoliko koraka, a prvi je savjetovanje o željama i procjena trenutnog stanja obrva. Slijedi digitalni izračun simetrije, slikanje i ocjena.

"Najprije se sa olovkom iscrta probna forma obrva, kako bi klijentica mogla izabrati novi oblik koji joj se sviđa. Kada se završi s probnim crtanjem, bira se boja koju oblikujemo prema boji tena, prirodnih dlačica obrva i željama klijenta i tek tada krećemo s postupkom iscrtavanja", objasnila je Tatjana Damjanovič.

Tatjana ističe i kako su svi instrumenti sterilni, a pigmenti koji se nanose su testirani i certificirani po standardima Europske Unije - nemaju teških metala i AZO boja, te su svi pigmenti hipoalergeni.

"Nakon miješanja boje se na instrument pričvršćuju 'micro cutteri' kojima se crta dlačica po dlačica kako bi obrve izgledale 100% prirodno. Cijeli postupak traje oko jedan sat, a najviše vremena posvećuje se pripremi i probnom crtanju oblika, kako bi imali što bolju predodžbu o konačnom rezultatu", kaže Tatjana i dodaje kako je unos pigmenta u kožu veoma plitak, pa tako nema krvarenja i otečenosti, a u slučaju velike osjetljivosti klijentice može se koristiti i krema koja ublažava bol. 

"Nakon oko tri tjedna, radi se korekcija ako je ta potrebna (provjeri se stanje i docrtaju se još koje dlačice). Kod mješovite i masne kože kože treba doći na dvije korekcije (uključene u cijenu). Trajnost obrva je oko dvije godine, a ovisi i o izlaganju UV zrakama, tipu kože i sl.", poručuje ova iskusna kozmetičarka s međunarodnim certifikatom za kozmetičko tetoviranje.

Cijena tretmana je 250 eura, a korekcije u prvih 6 mjeseci su besplatne.

Više o samom tretmanu, cijenama i terminima saznajte ovdje.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr